Πότε και πώς θα επηρεάσει το φαινόμενο «Ορέστης» την Κύπρο [βίντεο]

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει από χθες Κυριακή την Ελλάδα, σύντομα θα αγγίξει και την Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν χθες –κυρίως- την επαρχία Λευκωσίας με τους Αγίους Τριμιθιάς να έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό, ο Νικόλας Μαρκαντώνης φιλοξένησε μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κ. Κλεάνθη Νικολαΐδη.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα εμφάνισης αντίστοιχων ακραίων καιρικών φαινομένων μέσα στην εβδομάδα, αφού η περιοχή μας επηρεάζεται από ασταθείς αέριες μάζες.

«Ήδη, όπως διαφαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα από σήμερα Δευτέρα, μέχρι και αύριο Τρίτη από το απόγευμα και μετά θα μας επηρεάσουν φαινόμενα με όγκους βροχής», σημειώνει ο κος Νικολαΐδης.

Σχετικά με το φαινόμενο «Ορέστης», ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής σημειώνει πως αυτό θα μας επηρεάσει την Τετάρτη και την Πέμπτη με έντονα χαρακτηριστικά, αλλά όχι ακραία. «Η διαφορά με τις προηγούμενες ημέρες θα είναι ότι το φαινόμενο δεν θα μας επηρεάσει μόνο τοπικά, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα και στα παράλια, ενώ θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα», αναφέρει ο κος Νικολαΐδης.

 

Δείτε τις δηλώσεις του κου Νικολαΐδη στις Τομές στα Γεγονότα


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ