Σε λίγο θα πιστέψουμε ότι δεν ρίχνουν πυροτεχνήματα στη Λακατάμια

Έχουμε τόσα σοβαρά προβλήματα, με τα πυροτεχνήματα θα ασχολούμαστε;

 


Article featured image
Article featured image

Η φάση με τη ρίψη (ή πυροδότηση καλύτερα) πυροτεχνημάτων στη Λακατάμια είναι ακόμα μια περίπτωση στην οποία ισχύει η λογική «εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσείς ασχολείστε με τα βεγγαλικά».

Μια διευκρίνιση: Και με τα πυροτεχνήματα μπορεί να καεί ο κόσμος, από θαύμα δεν έχουμε πάρει φωτιά ακόμα.

Λοιπόν, πριν από μερικές βδομάδες σηκώσαμε το ακουστικό και μιλήσαμε με την αστυνομία για το θέμα των πυροτεχνημάτων στην Λακατάμια. Τίποτε δεν βγήκε, καμιά επίσημη καταγγελία δεν υπήρχε μέσα απ’ ότι μάθαμε, ενώ η Αστυνομία για να μπορεί να πατάξει το φαινόμενο θα πρέπει να έχει τη βοήθεια των πολιτών.

Κατανοητό. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε να συμβαίνει σύντομα, μέχρι να γίνει κάτι συνταρακτικό, όπως για παράδειγμα να πάρουν φωτιά οι ευκάλυπτοι και τα υπόλοιπα δέντρα στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου -απ’ όπου ενίοτε φεύγουν τα πυροτεχνήματα- ή μέχρι (ο μη γένοιτο) να τραυματιστεί κάποιος, ας αρκεστούμε στο να απολαμβάνουμε το θέαμα, κλείνοντας παράλληλα τα παντζούρια κάθε βράδι για να μην ξυπνάμε στις 22.30, στις 23.00 και στις 23.30 όταν ακούγονται οι κρότοι.

 

Διάβασε ακόμα: Ωραία φάση τα βεγγαλικά στη Λακατάμια και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας

 

Εύλογα αναρωτιέται ένας αναγνώστης:

«Φανταστείτε να βγει κάποιος στον δρόμο η ώρα 22.30 και να πυροβολεί με το κυνηγετικό του. Θα τον καταγγείλουν σίγουρα και θα συλληφθεί. Τότε γιατί δεν κάνουν κάποια σύλληψη αυτών που ρίχνουν τα πυροτεχνήματα ή τα προμηθεύουν παράνομα;».

Πάντως, οι κάτοικοι Λακατάμιας άρχισαν να κάνουν πλάκα με το γεγονός, αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι δεν θα υπάρξει σύντομα αντιμετώπιση του προβλήματος που βασανίζει την περιοχή. Γιατί περί προβλήματος πρόκειται, όσο κι αν αρκετοί μας αντιμετωπίζουν με ένα «ντάξει μωρέ».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ