Καμία μητέρα δεν πρέπει να γεννά χωρίς καθαρό νερό, ρεύμα ή βοήθεια

Σου φαίνεται περίεργο; Κι όμως συμβαίνει πιο συχνά απ’ όσο νομίζεις.

 


Article featured image
Article featured image

Πώς θα ένιωθες αν σου λέγαμε ότι καθημερινά πεθαίνουν γύρω στα 7000 νεογέννητα λόγω έλλειψης βασικών συνθηκών υγιεινής και άλλων αναγκαίων υποδομών που είναι απαραίτητα για την ομαλή διεξαγωγή μίας γέννας και για την ασφάλεια παιδιού και μητέρας;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της UNICEF, ο πάνω αριθμός αντικατοπτρίζει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε κάποιες περιοχές του πλανήτη, όπου ακόμη και το καθαρό νερό αποτελεί πολυτέλεια.

Στις 23 Μαΐου, έπειτα από ένα διαδικτυακό ψήφισμα του οποίου ηγήθηκε η UNICEF, μαζευτήκαν περισσότερες από 150.000 υπογραφές οι οποίες παραδόθηκαν στους Υπουργούς Υγείας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας, καλώντας τους να επενδύσουν στην ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε μητέρας και νεογέννητου.

Η δράση όμως, όπως αναφέρει η UNICEF, δεν σταματά εκεί αφού σκοπός είναι αυτή η φωνή να γίνει ακόμη πιο βροντερή και να πιέσει τους αρμοδίους να λάβουν μέτρα. Γι’ αυτό, με ένα νέο διαδικτυακό ψήφισμα, μας καλεί να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με αφορμή και το Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας που θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα στην Αστάνα του Καζακστάν.

 



Για να υπογράψετε το ψήφισμα πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ