Βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσής της κυλιόμενης σκάλας στη Ρώμη

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

 Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Κυλιόμενη σκάλα κατέρρευσε στη Ρώμη λόγω της πολυκοσμίας

Περίπου είκοσι άτομα τραυματίσθηκαν από την κατάρρευση κυλιόμενης σκάλας στον σταθμό «Repubblica» της Ρώμης.   Ένα σοκαριστικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που μια μηχανική βλάβη προκάλεσε δυσλειτουργία της σκάλας η οποία ήταν ασφυκτικά πλήρης με οπαδούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πήγαιναν στο στάδιο της Ρώμης για τον αγώνα της ομάδας τους με την τοπική Ρόμα.

Αιτία του τραγικού συμβάντος, φέρεται να είναι η συνεχής πίεση των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηδούσαν συνεχώς πάνω στην σκάλα.   Ένας τραυματίας είναι σε σοβαρή κατάσταση: υποβλήθηκε σε επέμβαση και του αφαιρέθηκε μέρος του κάτω άκρου. 'Άλλοι οκτώ πρόκειται να παραμείνουν στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν άμεσα εξιτήριο.   

Στην κεντρική πλατεία της Ρώμης έσπευσαν ασθενοφόρα και πυροσβέστες και στη συγκεκριμένη στάση δεν σταματούν, προσωρινά, οι συρμοί του μετρό.   To βίντεο ενός οπαδού κατέγραψε τη στιγμή που ο κόσμος ποδοπατήθηκε στη σκάλα.


Με πληροφορίες από LIFO

 

 

 

 

Προφυλακιστέος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίουη για ξέπλυμα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, το βράδυ της Τρίτης 23 Οκτωβρίου, ο πρώην - επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, ύστερα από την πολύωρη απολογία τους σχετικά με τις κατηγορίες για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.



Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος Παπαντωνίου προέβη σε «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» ύψους 2.800.000 ελβετικών φράγκων, που φέρεται να έλαβε ως δώρο προκειμένου ο Γιάννος Παπαντωνίου να προωθήσει την κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Image result for γιάννης παπαντωνίου υπουργός



Παράλληλα, σύμφωνα με τους ανακριτές, τα χρήματα αυτά αποτελούσαν μέρος ενός συνολικού ποσού 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων τα οποία προωθήθηκαν προκειμένου να προχωρήσουν συγκεκριμένες συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας.

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της γαλλικής εταιρίας THALES, σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος. Από εκεί, τμηματικά μεταφέρονται στην Κύπρο απ' όπου γίνονται τμηματικές αναλήψεις ποσών. Κατά τη διάρκεια της διήμερης απολογίας τους, οι Παπαντωνίου και Κουράκου αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αφορούσαν τoν χρηματισμό του πρώην υπουργού προκειμένου να προχωρήσει η σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γαλλικής εταιρείας THALES. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε, επιπλέον, ότι αν η συγκεκριμένη σύμβαση είχε ακυρωθεί τότε θα είχε πληγεί το δημόσιο συμφέρον.

 

 

«Κομμάτιασαν το πρόσωπο του Κασόγκι»

Τουλάχιστον φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες του τρόπου που δολοφόνησαν τον Τζαμάλ Κασόγκι.  Το χειρουργικό πριόνι που κρατούσε ο αντισυνταγματάρχης Σαλάχ Αλ Τουμπάιγκι «έκοβε» το πρόσωπο του νεκρού πλέον Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη. Το πρόσωπό του έπρεπε να διαμελιστεί, να κοπούν τα αυτιά και η μύτη του, να αποκοπούν τα χέρια και τα πόδια από τον κορμό σε μια αποτρόπαια διαδικασία.

 

Image result for κασόγκι

 

Ο φρικτός τρόπος που μια ομάδα 15 ανθρώπων-αν λογίζονται ως άνθρωποι οι συγκεκριμένοι-κατακρεούργησε έναν «ενοχλητικό» για το βασίλειο δημοσιογράφο εξακολουθεί να συγκλονίζει την υφήλιο.

Από χθες το απόγευμα είναι στην Κωνσταντινούπολη η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δει απόρρητο ηχητικό ή και οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η ΜΙΤ. Η Χάσπελ στάλθηκε στην Τουρκία από τον Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να αξιολογήσει τις αποδείξεις για την «σφαγή» του Κασόγκι από τους «Τίγρεις» της Αλ Μουκαμπαράτ.

Μάλιστα ζήτησε η ίδια να ακούσει το όποιο υλικό υπάρχει από την ΜΙΤ ώστε να έχει ιδία άποψη όταν ενημερώσει τον πλανητάρχη με την επιστροφή της στις ΗΠΑ.

Ο τελευταίος αναγκάστηκε να δηλώσει υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων οι οποίες «οδηγούν» στον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ότι οι εξηγήσεις του βασιλείου δεν είναι πειστικές και ότι πρόκειται για την χειρότερη συγκάλυψη δολοφονίας όλων των εποχών.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Sigmalive.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ