Μοντέλο με μπούρκα φωτογραφήθηκε γυμνή μέσα στο ναό της Αγίας Σοφίας [NSFW]

Το τι ακολούθησε μπορείτε να το φανταστείτε.

Article featured image
Article featured image

Το έχει κάνει στο παρελθόν και όπως δηλώνει δεν θα σταματήσει να το κάνει αφού μέχρι και να πεθάνει θα δεχόταν άμα είναι για την τέχνη. Η Marisa Papen, μοντέλο του Playboy, για κάποιους είναι μια ακτιβίστρια της τέχνης που επιθυμεί να προκαλεί το συντηρητισμό και τον καθωσπρεπισμό του δυτικού κόσμου και για άλλους -ίσως του περισσότερους- μια ασεβής που επιδιώκει την προσωπική της προβολή και αναγνώριση μέσα από τις πράξεις της.

Στο παρελθόν έχει φυλακιστεί επειδή πόζαρε χωρίς ρούχα έξω από το Καρνάκ, τον μεγαλύτερο χώρος λατρείας της αρχαίας Αιγύπτου, κοντά στην πόλη Λούξορ, ενώ πέρσι το μοντέλο είχε λάβει μέρος σε μια γυμνή φωτογράφιση στην Ιερουσαλήμ με το Δυτικό Τείχος στο φόντο, το οποίο θεωρείται μια πολύ σημαντική τοποθεσία του Ιουδαϊσμού. 

Η Marisa, που περιγράφει τον εαυτό της ως «εξπρεσιονίστρια με ελεύθερο πνεύμα και άγρια καρδιά» και δηλώνει πως δεν φοβάται «να πεθάνει για την τέχνη», αυτή τη φορά ταξίδεψε μέχρι την Τουρκία με τον φωτογράφο Jesse Walker και μαζί τράβηξαν την προκλητική φωτογραφία εντός της Αγίας Σοφίας και παράλληλα άλλες γυμνές φωτογραφίες σε διάφορα σημεία της χώρας, με επίσης προκλητική διάθεση.

 



«Σε αντίθεση με την Αίγυπτο, αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποιο σχέδιο. Καμία απολύτως προετοιμασία, μόνο ατέλειωτη φαντασία και μια πολύ ισχυρή βάση», λέει η Marisa, εξηγώντας πως αφού αγόρασαν την μπούρκα, κατευθύνθηκαν προς την Αγία Σοφία.  «Αφού περιμέναμε αρκετή ώρα στην ουρά μέχρι να μπούμε, αιφνιδιαστήκαμε από τον μεγάλο αριθμό καμερών ασφαλείας που υπάρχουν εκεί μέσα. Κυριολεκτικά καλύπτουν και το τελευταίο εκατοστό του χώρου», προσθέτει η Marisa με τον Jesse να συμπληρώνει: «Αν έχεις πάει ποτέ στην Αγία Σοφία, θα ξέρεις πως δεν υπάρχει ούτε μια μέρα στην οποία να μην κυκλοφορούν εκεί μέσα χιλιάδες κόσμου όλη την ώρα».    

Αν και κατάλαβαν πως δεν θα υπάρξει ποτέ ιδανική στιγμή για να τραβηχτεί η φωτογραφία, η Marisa τελικά αποφάσισε να το κάνει και να σηκώσει την μπούρκα της, αποκαλύπτοντας τα γεννητικά της όργανα. «Αποφασίσαμε να περιμένουμε ένα γκρουπ τουριστών κι ενώ ο ξεναγός τους εξηγούσε, ήταν ώρα για παιχνίδι», λέει η Marisa. Το αξιοσημείωτο είναι πως την επόμενη ημέρα δεν δίστασαν να πάνε ξανά στην Αγία Σοφία επειδή τα πρώτα πλάνα που τράβηξαν δεν τους άρεσαν.   

Ο φωτογράφος σημειώνει βέβαια πως η φωτογραφία εντός της Αγίας Σοφίας δεν ήταν τόσο μεγάλη πρόκληση όσο εκείνη στη στέγη. «Για εκείνο το πλάνο, χρειάστηκε πολύς σχεδιασμός και συντονισμός. Ευτυχώς έχουμε μερικούς εξαιρετικούς συνδέσμους στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς τους οποίους δεν θα είχε συμβεί τίποτα», λέει ο Jesse Walker.   

Αμφότεροι δήλωσαν πως ένιωθαν ότι τους παρακολουθούσαν οι τουρκικές αρχές σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ωστόσο κατάφεραν να φύγουν με ασφάλεια από τη χώρα.   «Ο Jesse κι εγώ νιώθουμε σαν μοντέρνοι Μπόνι και Κλάιντ σε αποστολή του Τζέιμς Μποντ, λατρεύουμε κάθε λεπτό του κινδύνου που ζούμε», καταλήγει η Marisa Papen.   

Αυτές είναι μερικές ακόμη φωτογραφίες από το τελευταίο τους ταξίδι στην Τουρκία:  

 


LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ