Στην Ελλάδα βουτάνε τις πατάτες σε κόκκινη λάσπη, τις βαφτίζουν κυπριακές και τις πουλούν ακριβά

Άλλα κόλπα.

 


Article featured image
Article featured image

Πατέντα ελληνική, που θυμίζει πρακτικές 90’ όταν η επικρατούσα λογική ήταν η «πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Με αυτή τη λογική, κάποιοι αγρότες από την Ελλάδα σκέφτηκαν να πάρουν πατάτες άγνωστης προελεύσεως, να της βαφτίσουν σε λάσπη με κοκκινόχωμα και να τις ονομάσουν κυπριακές με σκοπό, φυσικά, να τις πουλήσουν πολύ πιο ακριβά στην αγορά.

Το θέμα της «βάφτισης» των πατατών, συζήτησαν χθες κατ’ ιδίαν στη Λευκωσία ο Υπουργός Γεωργίας και ο ομόλογός του της Ελλάδας, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος θα πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο.

«Λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των κυπριακών πατατών και ιδιαίτερα της κοκκινογής το προϊόν αυτό έχει ψηλές τιμές στην αγορά και ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά οι κυπριακές πατάτες τιμολογούνται πολύ ψηλά λόγω της ποιότητάς τους», είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

Πρόσθεσε ότι «η στρέβλωση που έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις είναι όταν πατάτες με προέλευση όχι κυπριακή  ‘βαφτίζονται’ σε λάσπη, η οποία περιλαμβάνει κοκκινόχωμα και στη συνέχεια να πωλούνται ως κυπριακές».

Όπως είπε ο κ. Καδής, «αυτή τη στρέβλωση την έχω ήδη συζητήσει με τον προκάτοχό του νυν Υπουργού Γεωργίας της Ελλάδας που φθάνει αύριο Τετάρτη στην Κύπρο και είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε γιατί χρειάζεται η συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».

Όπως είπε ο Υπουργός Γεωργίας το ζήτημα αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, «γιατί επηρεάζει την εικόνα ενός πολύ σημαντικού γεωργικού προϊόντος της Κύπρου, όπως η πατάτα της κοκκινογής» ενώ ήδη κάποιες υποθέσεις έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις και στόχος είναι η συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας για πάταξη του φαινομένου αυτού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ