Η διάσημη Ιρλανδή τραγουδίστρια Sinéad O'Connor ανακοίνωσε πως ασπάστηκε το Ισλάμ

Άλλαξε και το όνομά της σε Shuhada’ Davitt.

 


Article featured image
Article featured image

«Είμαι υπερήφανη που έγινα μουσουλμάνα. Αυτό είναι η φυσική κατάληξη της περιπλάνησης κάθε έξυπνου θεολόγου. Όλες οι μελέτες των Γραφών οδηγούν στο Ισλάμ, καθιστώντας τις υπόλοιπες γραφές περιττές».

Αυτό έγραψε στο Twitter της στις 19 Οκτωβρίου, εξηγώντας παράλληλα πως το νέο της όνομα σημαίνει «μάρτυρες» στα αραβικά.

 


 

Η Ο'Κόνορ είχε αλλάξει και πέρυσι το όνομά της σε Μάγκντα Νταβίτ, υποστηρίζοντας πως το έκανε για να απελευθερωθεί από τις «πατρικές κατάρες».

Η τραγουδίστρια που έγινε παγκοσμίως γνωστή με την επιτυχία «Nothing Compares to you» ανέβασε στο Twitter φωτογραφία με παραλλαγμένο το γνωστό μότο της Nike, «Just Do It». Συγκεκριμένα, έγραψε «Φόρα χιτζάμπ. Απλά κάν’ το».

 


 

Σε πρόσφατη ανάρτησή της, η τραγουδίστρια επιχειρεί να ψάλει το Αζάν, το κάλεσμα σε προσευχή.

«Αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα να τραγουδήσω το Αζάν. Η προφορά είναι σε κάποια σημεία λάθος επειδή τα συναισθήματα με παρέσυραν και με αποτράβηξαν από το κείμενο αλλά θα υπάρξουν ακόμα εκατοντάδες φορές πάνω στο σκηνή».

Η 51χρονη δήλωσε πανευτυχής που ασπάστηκε το Ισλάμ και ευχαρίστησε τους αναρίθμητους μουσουλμάνους που επικρότησαν την απόφασή της.

 

 

Το 1992, η Ο'Κόνορ είχε προκαλέσει σωρεία επικρίσεων, όταν έσκισε μία φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού σόου Saturday Night Live, του NBC.

 

 

Το 1999, η τραγουδίστρια είχε χειροτονηθεί από έναν «επίσκοπο» μίας καθολικής αίρεσης. Αργότερα, με αφορμή ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης χαρακτήρισε το Βατικανό «φωλιά διαβόλων» και τώρα ασπάζεται ανοικτά το Ισλάμ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ