Κάποιοι πήγαν στον Ακάμα και ανακάλυψαν πραγματικούς θησαυρούς

Εικόνες από το σημείο αποκαλύπτουν ένα μαγευτικό υπερθέαμα.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα υπερθέαμα γεμάτο με πλαστικά κάθε μεγέθους και μορφής, άλλα πεταμένα σε διάφορα σημεία της παραλίας και άλλα, πιο μικρά, ανακατεμένα με την άμμο. Μερικά επέπλεαν στη θάλασσα και άλλα, πολλά βρίσκονταν στο βυθό της, αποτελώντας μία εξαιρετικής ποιότητας τροφή για τα ψάρια.

Μπροστά σε αυτό το πλαστικό υπερθέαμα βρέθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο εθελοντές της ομάδας «Act», οι οποίοι οργάνωσαν καθαριότητας της παραλίας από πλαστικά και άλλα σκουπίδια.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους μέλη της ομάδας, εκτός από τα μεγάλα κομμάτια πλαστικού που συνέλεξαν οι εθελοντές, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με πολλά κομμάτια μικροπλαστικού τα οποία είχαν αναμειχθεί με την άμμο και τα οποία σύντομα θα κατέληγαν στο βυθός της θάλασσας, εάν δεν μαζεύονταν. «Είμαστε στην κορυφή της διατροφικής αυτής αλυσίδας και όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, δηλητηριάζουμε τον οργανισμό μας με πλαστικό», σημειώνουν.

 

Image may contain: outdoor

 

Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας δίνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει, να κάνει follow τη σελίδα τους και να ενημερώνεται για τις κατά καιρούς δράσεις που κάνουν. «Με λύπη αναφέρουμε ότι από τους 28 εθελοντές που εμφανίστηκαν στην τελευταία μας δράση, μόνο οι δύο ήταν Κύπριοι, ενώ συνολικά μόλις δύο άτομα ήταν κάτω των 40 ετών. Είναι η ώρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να ενθαρρύνουμε τους νεότερους να αναλάβουν δράση για ένα καλύτερο μέλλον».

 

Image may contain: one or more people, ocean, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, outdoor and nature

Image may contain: crowd and outdoor

Image may contain: outdoor and nature

Image may contain: outdoor and nature

Image may contain: ocean, sky, cloud, nature, outdoor and water


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ