Έρχεται στην Κύπρο η Sophia, η πρώτη Android πολίτης στον κόσμο

Έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου φεστιβάλ για το μέλλον, του REFLECT, μεταξύ της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολή.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, το Reflect επεκτείνεται φέτος ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το μέλλον μεταξύ της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, εκεί όπου θα καταγραφεί η ιστορία του μέλλοντος.

Με έμφαση στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, την Υγεία και Ευεξία, τη Φιλοσοφία, τις Πόλεις, τα Ταξίδια, την Τέχνη και το Σχεδιασμό, την Οικονομία, την Επιρροή, το Reflect φέρνει άτομα κλειδιά, που θέτουν τις τάσεις του μέλλοντος, παίρνοντας καίριες αποφάσεις και αγκαλιάζοντας παραγωγικά τις προκλήσεις του μέλλοντος. Άτομα που με τις ενέργειές τους αποτελούν πρόκληση για το status quo της εποχής μας και παρουσιάζουν τις νέες προοπτικές που θα φέρει το μέλλον.

 

 

Το προφίλ των ομιλητών αφορά άτομα που έχουν ήδη εργαστεί για να φέρουν το μέλλον πιο κοντά στο παρόν και που έχουν αναλάβει την ευθύνη να κάνουν τον κόσμο έναν καλύτερο κόσμο. Άνθρωποι που ταξιδεύουν σε όλη τη γη για να μοιραστούν το όραμά τους, τις εργασίες και τις ιδέες τους, με στόχο να εμπνεύσουν τους άλλους να αγκαλιάσουν τις προοπτικές του μέλλοντος και με όπλο τη δημιουργικότητά τους να αλλάξουν τα πράγματα «εδώ και τώρα». Χρησιμεύουν ως πρότυπα αλλαγής για πολλούς - φορείς λήψης αποφάσεων, επιχειρηματίες, σπουδαστές και φορείς χάραξης πολιτικής.

Σήμα κατατεθέν για το φετινό φεστιβάλ, είναι η πρώτη Android πολίτης στον κόσμο, η παγκοσμίου φήμης Sophia, που θα έρθει στην Κύπρο για πρώτη φορά. Η Sophia είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ του Hanson Robotics, που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας καινοτομίες στην ρομποτική, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την τέχνη. Μάθετε περισσότερα για τη Σοφία εδώ.

Άλλοι αξιοσημείωτοι ομιλητές που θα παραβρεθούν στο Reflect περιλαμβάνουν τον Martin Hauge, επενδυτή στο Spotify και το Vivino και σημαίνον πρόσωπο στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα, τον Daniel Marek - ειδικό στον ασυνείδητο σχεδιασμό αποφάσεων και εφευρέτη προγνωστικών γνωστικών εργαλείων, τον Ralph Hinsche - Διευθυντή Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στην NVIDIA και άλλα άτομα κλειδιά από μεγάλες εταιρείες όπως την Airbus, την Aeromobil, τη Lego και πολλές άλλες. Περισσότεροι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το Reflect είναι ένας χώρος όπου και οι δύο πλευρές συναντώνται και μοιράζονται ιστορίες μέσω παρουσιάσεων, συζητήσεων, συνομιλιών σε πάνελ και εργαστηρίων. Προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό διαφορετικών πολιτισμών που συναντώνται σε ένα μέρος - την Κύπρο. Άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, το Ισραήλ, τη Νότια / Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη θα συναντηθούν ώστε να εμπνευστούν αλλά ταυτόχρονα και να δημιουργήσουν πολύτιμες επιχειρηματικές σχέσεις και φιλίες.

Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη λίστα με τους πρώτους ομιλητές, τα θέματα του φεστιβάλ και τα εισιτήρια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.reflectfest.com.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ