ISFFC: Ανάμεσα στα Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου!

Μία ευρωπαϊκή ταινία από το ISFFC θα κερδίσει υποψηφιότητα στην κατηγορία «Ταινία Μικρού Μήκους» για το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου!

 


Article featured image
Article featured image


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επίσημος εταίρος στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου και οι διοργανωτές του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού - Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο, με υπερηφάνεια ανακοινώνουν ότι το Φεστιβάλ έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της, με το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία για υποψηφιότητα για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.  

Μόνο 20 Φεστιβάλ ανά την Ευρώπη έχουν λάβει ήδη την τιμητική αυτή διαπίστευση, ενώ το 2020 το ISFFC μαζί με τρία άλλα κορυφαία ευρωπαϊκά φεστιβάλ θα προστεθούν στη λίστα.

Η ομολογουμένως μικρή λίστα με τα διαπιστευμένα φεστιβάλ περιλαμβάνει κορυφαίες διοργανώσεις όπως, τα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, της Βενετίας, του Clermont-Ferrand στη Γαλλία, το Encounters στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κρακοβίας, του Λοκάρνο, του Ρότερνταμ, του Σαράγεβο, του Τάμπερε και άλλα μεγάλα φεστιβάλ που αποτελούν την ευρωπαϊκή αφρόκρεμα στις φεστιβαλικές διοργανώσεις για τη μικρού μήκους ταινία.

 

 

Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση, τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ ως θεσμό όσο και για την Κύπρο, αφού τοποθετεί το ΙSFFC στον φεστιβαλικό χάρτη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι την υποψηφιότητα και ενδεχομένως το βραβείο Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία Ταινία Μικρού Μήκους θα έχει τη δυνατότητα πλέον να λάβει και κυπριακή ταινία, κατόπιν επιλογής της από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στο Θέατρο Ριάλτο. Το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα δοθεί υποψηφιότητα μέσω του ISFFC, ενώ θα είναι το πρώτο σε σειρά φεστιβάλ που θα προτείνει ταινία για την ακαδημαϊκή χρονιά των EFA Awards.

Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ISFFC - Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς - αναφέρουν: "Για εμάς η συμπερίληψη στα EFA Awards είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση. Eίναι τεράστια τιμή για το Φεστιβάλ να έχει αναγνωριστεί και να συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύουμε πως θα βοηθήσει όχι μόνο στην εξέλιξη, την ανάπτυξη και τη δικτύωση του φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην προβολή και ανάδειξη της κυπριακής ταινίας μικρού μήκους σε διεθνές επίπεδο".

Τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται κάθε χρόνο από το 1988 σε μια τελετή εφάμιλλη των αμερικανικών Όσκαρ, αλλά με ευρωπαϊκή αύρα και  έχει ως σκοπό  να τιμηθούν τα κινηματογραφικά επιτεύγματα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό σινεμά. Η τελετή των βραβείων γίνεται εκ περιτροπής στο Βερολίνο (όπου βρίσκεται και η βάση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και σε μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

 

 

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π. και του Θεάτρου Ριάλτο.

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc18

Περισσότερα στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

Πληροφορίες:  Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45

www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ