Το γκράφιτι στο φαράγγι του Άβακα που εξόργισε

Πάνω από 300 άτομα (ντόπιοι και τουρίστες)  είχαν την ευκαιρία, το περασμένο Σάββατο, να θαυμάσουν από κοντά το μπογιατισμένο με γκράφιτι βράχο στο φαράγγι του Άβακα και να αποθεώσουν την κυπριακή τέχνη.

 


Article featured image
Article featured image

Οι επισκέπτες επεξεργάστηκαν το έργο και θαμπώθηκαν από την σπάνια τεχνική του. Με σπρέι σε πράσινες αποχρώσεις, για να συνάδει με τη γύρω φύση, οι καλλιτέχνες επέλεξαν ένα κεντρικό σημείο στο πέρασμα του φαραγγιού για να το αναδείξουν, ζωγραφίζοντας πάνω οπαδικά σύμβολα.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία ανάρτησε στο διαδίκτυο η ομάδα Cyprus From Air, η οποία βρέθηκε στο Φαράγγι του Άβακα για το καθιερωμένο της περπάτημα μαζί με περίπου 300 συνοδοιπόρους.

Το γεγονός εξόργισε αρκετούς χρήστες του διαδικτύου, δυστυχώς, όμως, για όλους τους λάθους λόγους αφού στην πλειοψηφία τους αντέδρασαν για το περιεχόμενο και όχι για την πράξη, βρίσκοντας ευκαιρία να κομματικοποιήσουν ή να ποδοσφαιροποιήσουν την πράξη.

 



«Μπογιάτισαν με σπρέι και το Φαράγγι του Άβακα. Φροντίζουμε να δείχνουμε τον πολιτισμό μας και σε μονοπάτια που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες. Δεν υπάρχει κανένας να σταματήσει αυτόν τον βιασμό», έγραφε η ομάδα της CFA με πολλούς να αντιδρούν έντονα. 

Έπειτα από την έκταση που έλαβε το θέμα η γραμματεία της ΘΥΡΑΣ 9, επικοινώνησε με τον αρμόδιο της CFA, όπως ανέφερε ο ίδιος στη CITY για να τον ρωτήσει πώς μπορούν να βοηθήσουν ούτως ώστε να σβηστούν όλα όσα γράφτηκαν και να καθαρίσει το σημείο.

Όπως μαθαίνουμε η CFA προέτρεψε τη γραμματεία να μιλήσει με τους υπεύθυνους του Τμήματος Δασών, ούτως ώστε να τους δοθούν οι σωστές οδηγίες για το πώς να προχωρήσουν με τις εργασίες καθαρισμού για να μην προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά στο περιβάλλον και το βράχο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ