Νεογέννητη φώκια βρέθηκε νεκρή

Ξεβράστηκε νεκρό στην ακτή, πιθανότατα λόγω ασιτίας.

 


Article featured image
Article featured image

«Και τι πρέπει να κάνουμε; Τι έπρεπε να έκαναν;», αναρωτιέται κάποιος σε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση που έκανε χθες ο Χάρης Νικολάου, Λειτουργός του Τμήματος Δασών με δύο φωτογραφίες από τη νεογέννητη φώκια που βρέθηκε νεκρή στην κατεχόμενη ακτογραμμή της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στο  post, το ζώο γεννήθηκε πρόσφατα σε σπηλιά κοντά στην Πέτρα του Λιμνίτη. Οι αρμόδιοι υποθέτουν ότι το νεογέννητο απομακρύνθηκε από το καταφύγιο και από τη μητέρα του έπειτα από κάποια θαλασσοταραχή.

Τουρκοκύπριοι που είδαν το νεογέννητο, προσπάθησαν να το βοηθήσουν, καλώντας μάλιστα και τις κρατικές υπηρεσίες των κατεχομένων να αναλάβουν τη διάσωσή του, ωστόσο εκείνες αρνήθηκαν.

 



 

Φαίνεται, ωστόσο, πως κάποιοι προσπάθησαν να τοποθετήσουν το ζώο πίσω στη θάλασσα, λανθασμένα, αφού αυτό επέστρεφε κουρασμένο στην ακτή ένεκα του νεαρού της ηλικίας του.

Εν τέλει βρέθηκε νεκρό στην ακτή, λίγες μέρες αργότερα, πιθανότατα λόγω ασιτίας.

Όπως αναφέρει στη CITY ο κος Νικολάου, σε περίπτωση που βρούμε τραυματισμένη ή νεκρή φώκια στην ακτή πρέπει να καλέσουμε άμεσα το Τμήμα Αλιείας (22 807807) για να έρθει στο σημείο και να αναλάβει. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ