«Ο Κύπριος ήταν μαθημένος να σέβεται δύο λειτουργήματα, του Παπά και του Δασκάλου»

Μία, κάπως, διαφορετική επιστολή προς την ΠΟΕΔ και τους δασκάλους.

 


Article featured image
Article featured image

Σημερινά δημοσιεύματα, θέλουν την ΠΟΕΔ να προχωράει σε προσφυγές στα δικαστήρια όταν μέλη της δέχονται απειλές από γονείς ή/και μαθητές.

Η εξέλιξη αυτή, φαίνεται να προβλημάτισε κάποιους πολίτες, με τον δικηγόρο Κώστα Τσιρίδη (ο οποίος πλέον δεν ασκεί το επάγγελμα), να γράφει μία επιστολή προς την ΠΟΕΔ έχοντας ως κεντρικό του άξονα το απολεσθέντα σεβασμό και τις κινήσεις που δημιουργούν σύγχυση και υποτίμηση προς το επάγγελμα του δασκάλου και του καθηγητή.

 

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

Πρόεδρο και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΟΕΔ

Λευκωσία

7  Νοεμβρίου 2018

 

Κύριοι,

Διάβασα στη σημερινή έκδοση των ημερήσιων εφημερίδων για την πρόθεση της οργάνωσης σας να προσφύγετε στα δικαστήρια όταν κατά την κρίση σας εκτοξεύονται απειλές από γονείς και άλλους.

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός της εξάλειψης του αναγκαίου σεβασμού προς το λειτούργημα του δασκάλου και τους λειτουργούς της παιδείας.

Ο Κύπριος ήτανε πάντοτε μαθημένος να σέβεται δύο λειτουργήματα του Παπά και του Δασκάλου.

Η έλλειψη σεβασμού προς το λειτούργημα του δασκάλου δεν υποδηλώνει αλλαγή της ψυχολογίας του μέσου όρου του Κυπρίου.

Αν οι δάσκαλοι απώλεσαν το σεβασμό του κόσμου και/ή των μαθητών τους θα πρέπει να μέμφονται τους εαυτούς τους γιατί είναι συμπεριφορές των ιδίων των δασκάλων που επέφεραν την όποια αλλαγή συμπεριφοράς του κόσμου και δη των μαθητών προς αυτούς.

Ο δρόμος προς τα δικαστήρια είναι ανοικτός και κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κανένα να προσφύγει στα δικαστήρια εκεί που νιώθει ότι αδικείται.

Αυτή όμως η συμπεριφορά θα είναι εκείνη η συμπεριφορά που θα οδηγήσει σε πλήρη κατακεραύνωση των όποιων καλών συναισθημάτων εξακολουθούν να υπάρχουν στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. 

Η αγάπη και ο σεβασμός του κόσμου δεν κερδίζεται με δικαστικές αποφάσεις αλλά με τη συμπεριφορά των ενδιαφερομένων και την αγάπη με την οποία αγκάλιαζαν το λειτούργημα τους και τα παιδιά τα οποία η πολιτεία τους εμπιστεύεται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ