Αυτό είναι το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του «The European Cyprus Society»

Εδώ και μια διετία φυσάει φρέσκος αέρας στο νησί σε θέματα που αφορούν στη νεολαία και τα ευρωπαϊκά δρώμενα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο οργανισμός European Cyprus Society, η καινούργια αυτή ομάδα, είχε δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της νεαρής Κατερίνας Γαβριηλίδου -κάτοχο του βραβείου Queen’s Young Leaders Award από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για το έργο της σε θέματα νεολαίας και εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Σκοπός του οργανισμού είναι να εμπνεύσει τους νέους της Κύπρου, και να τους δώσει βήμα λόγου σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, νεολαίας και πολιτικής, χωρίς κομματικές σημαίες.



Σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου, η λάβαμε ένα ενημερωτικό δελτίο με πληροφοριακό υλικό για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του «The European Cyprus Society».

 

Πρόεδρος & Ιδρυτής – Κατερίνα Γαβριηλίδου

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου αποφοίτησε από το Lancaster University με πτυχίο Business Studies και από το London School of Economics (LSE) με μεταπτυχιακό στην Eυρωπαϊκή Πολιτική. Η Κατερίνα εκπροσώπησε την Κύπρο σε συνέδρια νεολαίας παγκοσμίως και συνέβαλε στην ενδυνάμωση της νεολαίας στην Κύπρο και διεθνώς, λαμβάνοντας πολλά βραβεία για το έργο της. Η Κατερίνα εμπνεύστηκε την ιδέα ιδρυσης του The European Cyprus Society κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο LSE, μία ιδέα που υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 με την πολύτιμη στήριξη και συμβολή νέων της Κύπρου.

 

Κωνσταντίνος Μελισσάς – Γενικός Γραμματέας

O Κωνσταντίνος Μελισσάς είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με κατεύθυνση στην Ιστορία και επίσης, έλαβε βραβείο αριστείας του τμήματος. Ακολούθως, συνέχισε τo 2016 για μεταπτυχιακές σπουδές στις Μεσαιωνικές και Αναγεννησιακές Σπουδές στο UCL του Λονδίνου. Από τον Ιανουάριο του 2018, συνεχίζει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και το επίκεντρο του θέματός του είναι η μελέτη της πολιτικής της παπικής αυλής στην ανατολική Μεσόγειο υπό τον Πίο ΙΙ. Ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέως του The European Cyprus Society καθώς ένα από τα ενδιαφέροντά του αποτελεί η προώθηση της συμμετοχής των νέων της Κύπρου σε Eυρωπαϊκά και διεθνή διπλωματικά, κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα.

 

Μαρία Αργυρού – Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων

Η Μαρία είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Λωραίνης στη Γαλλία και μεταπτυχιακού στο Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne στο Παρίσι. Τώρα, εργάζεται σε ιδιωτική δικηγορική εταιρεία στη Λευκωσία ενώ ταυτόχρονα ενεργεί ως νομικός σύμβουλος του The European Cyprus Society παρέχοντας νομική υποστήριξη στον Οργανισμό.

 

Στυλιάνα Παναγή – Υπεύθυνη Χρηματοδότησης

Η Στυλιάνα σπούδασε Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο από όπου αποφοίτησε το 2013 ως αριστούχα. Από το 2016 κατέχει τον τίτλο του «Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή». Ασχολείτε ιδιαίτερα με τη διεθνή οικονομία την διαφορετικότητα και την ενδυνάμωση της νεολαίας. Δραστηριοποιείται επίσης στον εθελοντισμό και πιστεύει ότι οι νέοι έχουν την δύναμη να συμβάλουν στην θετική εξέλιξη της κοινωνίας.

 

Κωνσταντίνα Γρηγορίου – Υπεύθυνη Μελών

Η Κωνσταντίνα Γρηγορίου σπουδάζει Μαθηματικά και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα Καθαρά Μαθηματικά. Αρχικά, ήταν μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του The European Cyprus Society και τώρα είναι Υπεύθυνη Μελών, από τον Σεπτέμβρη του 2018.

 

Ηρώ Κατσαντώνη – Υπεύθυνη Διοργάνωσης Εκδηλώσεων

Η Ηρώ κατέχει πτυχίο Νομικής (LL.B) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, ίδρυσε μία λέσχη εστιαζόμενη στα Ευρωπαϊκά θέματα και πολιτική, η οποία ήταν υποψήφια για δύο βραβεία από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού και την Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Η Ηρώ εκτελεί καθήκοντα ως Υπεύθυνη Διοργάνωσης Εκδηλώσεων του The European Cyprus Society όπου και στοχεύει να επεκτείνει το φάσμα δραστηριοτήτων που προσφέρονται έτσι ώστε να ενθαρρύνει την συμμετοχή μιας ευρύτερης μερίδας νέων.

 

Δέσπω Παπαγεωργίου – Ταμίας

Η Δέσπω Παπαγεωργίου αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2016 και παρακολουθεί μαθήματα του επαγγελματικού προγράμματος σπουδών ACA του ινστιτούτου ICAEW. Κατέχει τη θέση του Ταμία στο διοικητικό συμβούλιο του The European Cyprus Society και είναι υπεύθυνη για την τήρηση των οικονομικών βιβλίων του Οργανισμού.

 

Ειρήνη Αρτάκα – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Η Ειρήνη είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημων, με κατεύθυνση Πολιτικών Επιστημών. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα εντός και εκτός Κύπρου, όπου κερδισε γνώση, εμπειρίες που θα ήθελε να τα εφαρμόσει και στα κυπριακά δεδομένα. Είναι η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού The European Cyprus Society, εστιάζοντας στην επικοινωνία, συνεργασία και προώθηση του οργανισμού.

 

Νικόλαος Τερζίδης Κανελλάτος

Ο Νικόλαος Τερζίδης Κανελλάτος είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2016 και μεταπτυχιακός φοιτητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Έχει εργαστεί σε διάφορους οργανισμούς με επιτυχία και διακρίσεις και έχει ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από το Δεκέμβριο του 2017 ανέλαβε τη θέση του Δημοσιογράφου του The European Cyprus Society και συμβάλει στην προβολή του Οργανισμού στα Μ.Μ.Ε. και στην κυπριακή κοινωνία αλλά και διεθνώς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ