3 ακόμα δημοφιλείς σειρές του Netflix που πρέπει να «φάνε Χ» από τα φετινά καρναβάλια

Δεν είναι μόνο το Casa De Papel επικίνδυνο για τα καρναβάλια της Λεμεσού. 

 


Article featured image
Article featured image

Ανάμεσα σε διάφορες σοβαρές και ασόβαρες ειδήσεις που διαβάζουμε από νωρίς το πρωί σήμερα στο timeline μας, υπήρξε μία η οποία όχι μόνο μας κέντρισε το ενδιαφέρον, αλλά αποτέλεσε έμπνευση και για το άρθρο που ακολουθεί. 

Με ανακοίνωσή του ο μεγαλύτερος δήμος της Κύπρου –της Λεμεσού- γνωστοποίησε στους ενδιαφερόμενους τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για όλους όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη φετινή μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού. Η ανακοίνωση, όμως, δεν έμεινε μέχρι εκεί καθώς κλείνοντας φρόντισε να διευκρινίσει ότι όσοι τόλμησαν να σκεφτούν ότι θα υποβάλουν αίτηση με θέμα τη δημοφιλή σειρά του Netflix, Casa De Papel, θα φάνε πόρτα. Οκ, δεν το έγραφε ακριβώς έτσι, αλλά αυτό εννοούσε. 

Σε χρόνο dt έγινε η viral είδηση της ημέρας, αφού κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει το γιατί, ώσπου ο Δήμος Λεμεσού αναγκάστηκε να επανέλθει δίνοντας εξηγήσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα υποστηρίζει η δημοτική αρχή, ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση ήταν αρχικά γιατί λόγο της στολής, ο καρναβαλιστής θα κρυβόταν ολόκληρος γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την ασφάλεια του κοινού και κατά δεύτερον το θέμα είναι τόσο δημοφιλές και είναι πιθανόν οι συμμετοχές με την ίδια θεματολογία να ξεπερνούσαν κατά πολύ τις επιτρεπόμενες.

Παρότι και οι δύο δικαιολογίες είναι εφάμιλλες με αυτές ενός 5χρονου που το ρωτάς γιατί έσπασες το παιχνίδι του αδελφού σου και σου απαντάει «γιατί έτσι», δεν θα σταθούμε εκεί. Αντίθετα θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το Δήμο Λεμεσού να φιλτράρει ακόμη περισσότερο τη λίστα με τις επιλογές του, για την όσο πιο ομαλή διεξαγωγή της μεγάλης παρέλασης των καρναβαλιών της Λεμεσού.

Εκτός από το διαβολικό Casa De Papel, αυτές είναι ακόμη 3 σατανικές σειρές που δεν πρέπει με τίποτα να παρελάσουν από μπροστά μας στα ερχόμενα καρναβάλια.



 

NARCOS

Αποτέλεσμα εικόνας για narcos

Κολομβία, ναρκωτικά και Πάμπλο Εσκομπάρ. Αυτό το τρίπτυχο που έκανε τη σειρά viral ανά το παγκόσμιο με το που βγήκε στο streaming του Netflix, δεν θα μπορούσε με τίποτα να παρελάσει στα καρναβάλια της Λεμεσού. Μπορεί εδώ η στολή να μην καλύπτει όλο το πρόσωπο, αλλά δικαιολογεί τη χρήση οπλισμού, μύστακα και γυαλιών ηλίου, άσε τα κιτς πουκάμισα του Εσκομπάρ. Απορρίπτεται.

 

 

HOUSE OF CARDS

Αποτέλεσμα εικόνας για house of cards

Μπορεί στη Λεμεσό να νιώθουν υπερήφανοι για το επερχόμενο καζίνο –resort που σύντομα θα κοσμεί το δυτικό άκρο της πόλης, ωστόσο μια σειρά που θίγει πολιτικά ζητήματα και ξεμπροστιάζει το σαθρό και σάπιο σύστημα το οποίος μας κυβερνά σε κάθε διοικητική βαθμίδα, δεν συμφέρει σε κανέναν να κυκλοφορεί, ούτε σε καρναβαλίστικη παρέλαση. Σωστά;

 

 

ORANGE IS THE NEW BLACK

Αποτέλεσμα εικόνας για Orange Is the New Black

Λάθος, μέγα λάθος. Αρχικά η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι bisexual και παρόλα αυτά όχι μόνο δεν παρουσιάζεται ως καρικατούρα αλλά είναι αρραβωνιασμένη με άντρα και ζει μια κανονική ζωή. Παράλληλα το στόρι περιλαμβάνει ναρκωτικά, φυλακές και διαφόρων ειδών σχέσεις που περιπλέκονται εντός των κελιών.

Ο βασικός λόγος, όμως, που η εν λόγω σειρά απορρίπτεται δεν είναι αυτός, καθώς πληροφορίες θέλουν τους υπεύθυνους να φοβούνται πιθανή εξέγερση των κρατουμένων στις κεντρικές φυλακές όχι για να αποδράσουν, αλλά για να διεκδικήσουν παρόμοιες συνθήκες διαβίωσης, παρόμοιες με αυτές της σειράς. Όχι, πως υπάρχει ανάγκη, κουβέντα να γίνεται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ