Η πρώτη bisexual γυναίκα στη Γερουσία

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την εκλογή της ρεπουμπλικανής Κίρστεν Σινέμα στη Γερουσία.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτά bisexual πολιτικό που εκλέγεται στο νομοθετικό σώμα.   

Το ταμείο LGBTQ Victory, που υποστηρίζει την εκλογή μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στην αμερικανική κυβέρνηση, σχολίασε πως οι Δημοκράτες θα πρέπει πλέον να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια για την ανάδειξη υποψηφίων από την κοινότητα.   

«Μία γυναίκα της ΛΟΑΤΚΙ που εκλέγεται στη Γερουσία από την Αριζόνα, που είχε ψηφίσει υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζει τα δεδομένα τόσο για την κοινότητα όσο και για το δημοκρατικό κόμμα», δήλωσε η Ανίς Πάρκερ, πρόεδρος και CEO του LGBTQ Victory Fund.

«Η νίκη της Κίρστεν κάνει ξεκάθαρο πως οποιοσδήποτε υποψήφιος της ΛΟΑΤΚΙ+ αφουγκράζεται τους ψηφοφόρους και ιεραρχεί τα προβλήματά τους, μπορεί να εκλεγεί οπουδήποτε: είτε σε μπλε είτε σε κόκκινη πολιτεία», πρόσθεσε η Πάρκερ.  

Η Σινέμα δεν είναι η μόνη ανοιχτά ομοφυλόφιλη γυναίκα που εξελέγη την περασμένη εβδομάδα, στις ενδιάμεσες εκλογές.

Οι υποψήφιοι της κοινότητας κέρδισαν έδαφος, με την δημοκρατική Σαρίς Ντέιβις από το Νέο Μεξικό, να γίνεται η πρώτη ομοφυλόφιλη, γηγενής που εκλέγεται στο Κογκρέσο.   

Ο Τζάρεντ Πόλις, υποψήφιος των δημοκρατικών έγινε ο πρώτος ομοφυλόφιλος κυβερνήτης του Κολοράντο.   

Η 42χρονη Σινέμα νίκησε την επίσης ρεπουμπλικανή Μάρθα ΜακΣάλι το απόγευμα της Δευτέρας. Αν και η ΜακΣάλι είχε αρχικά το προβάδισμα τελικά η κάλπη ανέδειξε την Σινέμα με 49.68% (1.097.321 ψήφοι) έναντι 47,96%. 

Με πληροφορίες από τη Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ