Πώς αντέδρασες μπαίνοντας για πρώτη φορά στο φοιτητικό σου διαμέρισμα;

Το να εγκαταλείπεις το άνετο και πληθωρικό πατρικό σπίτι σου για να βρεθείς σε ένα -κατά πάσα πιθανότητα- προπολεμικό διαμέρισμα, με διαστάσεις κουκλόσπιτου και διακοσμημένο με αντικείμενα που θα άρεσαν μόνο στην πρόγιαγιά σου, είναι κάπως... τρομακτικό.

 


Article featured image
Article featured image

Κυρίως όταν, λίγο καιρό πριν φύγεις για σπουδές, το μοναδικό πράγμα που ονειρεύεσαι και φαντάζεσαι είναι το χώρο που θα μείνεις, το πώς θα τον διακοσμήσεις, τι θα έχεις μέσα, τι δεν θα έχεις και τις ατελείωτες μαζώξεις που θα κρατάνε μέχρι το πρωί, με καλούς φίλους.

Ωστόσο, μετά το πρώτο σοκ, η ιδέα και μόνο ότι απ’ εδώ και πέρα αυτό το μικρό, συμπαθητικό και κάπως άβολο διαμέρισμα θα είναι ο δικός σου χώρος στον οποίο θα έχεις την απόλυτη κυριαρχία, χωρίς την μητέρα σου να γκρινιάζει γιατί αφήνεις τα ρούχα σου στο πάτωμα και τον πατέρα σου να χτυπά κάθε τρεις και λίγο την πόρτα για να δει τι κάνεις, είναι αρκετή για να σε κάνει να το αγαπήσεις από την πρώτη ματιά, καλά ίσως από τη δεύτερη.

20 άτομα, θυμούνται τις πρώτες στιγμές που πέρασαν στο φοιτητικό τους διαμέρισμα και αναπολούν, με κάθε λεπτομέρεια, συναισθήματα, σκέψεις και αντιδράσεις.

 

 

Θυμάμαι ακόμα το κλάμα που έριξα μόλις είδα το διαμέρισμα και έλεγα της μητέρας μου να πάμε πίσω στο σπίτι μας, στην Κύπρο.

Μαρίνα, Ελλάδα (Γιάννενα)

 



Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στο κέντρο της Γλασκόβης. Αν θες να μάθεις περισσότερα, μπες στο student.com.

 

Μικρό, κρύο, κάπως γυμνό, με τοίχους σαν χαρτί που περιόριζαν την ιδιωτικότητα όλων αρκετά, μα συνάμα η δική μου γωνίτσα, ελευθερία και ανεξαρτησία και λίγος φόβος.

Μαρία, Αγγλία (Lancashire)

 

Μα πού είναι το υπόλοιπο διαμέρισμα;

Βαλεντίνος, Γερμανία

 

Μα εν τούτο το κρεβάτι; Εκατάλαβα τι εν να περάσουμε.

Κωνσταντίνος, Αγγλία (Manchester)

 

Κατ’ ακρίβεια δεν ήταν φοιτητικό διαμέρισμα, ήταν κανονικό διαμέρισμα. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς σκέφτηκα, θυμούμαι όμως πώς ένιωσα. Ένιωσα ελεύθερος, ότι επιτέλους έχω το δικό μου χώρο στον οποίο θα κάνω ότι θέλω και γενικά, ότι πλέον ήμουν ανεξάρτητος.

Μάριος, Αμερική (Florida)

 

Το διαμέρισμα μού το είχε ενοικιάσει ο πατέρας μου από την Κύπρο. Μόλις μπήκα μέσα και το είδα για πρώτη φορά, σκέφτηκα: «Oh no, είναι πολύ μικρό». Όντως, ήταν σαν το κουκλόσπιτο.

Μόνικα, Ελλάδα (Θεσσαλονίκη)

 



Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο. Αν θες να μάθεις περισσότερα, μπες στο student.com

 

Εν να περάσουμε καλά!

Νικόλας, Αγγλία (Λονδίνο)

 

Επειδή πήγα χωρίς λεφτά και μόνος, ανησυχούσα και σκέφτηκα «Αμάν, εν να τα καταφέρω να πληρώνω;». Αλλά, τελικά, έπαιζα μουσική στον δρόμο και όλα καλά.

Λευτέρης, Ουαλία (Cardiff)

 

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν, εννοείται, ενθουσιασμός! Πρώτη φορά σε διαμέρισμα, ανεξάρτητη και μακριά από τους γονείς μου. Το συναίσθημα ήταν τόσο έντονο, λες και κάποιος μου χάριζε τον κόσμο όλο. Για εκείνη τη φάση της ζωής μου, όμως, ήταν ακριβώς αυτό. Το φοιτητικό διαμέρισμα ήταν συνώνυμο με το νέο ξεκίνημα και το αίσθημα ελευθερίας. Μπαίνοντας στο φοιτητικό διαμέρισμα, κάνεις αμέσως σχέδια για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και στο μυαλό σου τριγυρνούν μόνο εικόνες από ατέλειωτα βράδια με φίλους, junk food και party.

Σταύρια, Κύπρος

 



 

Επιτέλους μόνη.

Γαβριέλλα, Κύπρος (Λευκωσία)

 

Χάρηκα πάρα πολύ όταν μπήκα μέσα, επειδή το διαμέρισμα ήταν μοντέρνο και φωτεινό. Σκέφτηκα πως τώρα ξεκινά κάτι καινούργιο για μένα και πως η ζωή είναι πλέον στα χέρια μου.

Ελένη, Γαλλία (Στρασβούργο)

 

 

Ποιος θα το καθαρίζει;

Αντρέας, Αγγλία (Λονδίνο)

 

Αρχικά, υπήρχε άκρατος ενθουσιασμός για τη νέα ανεξάρτητη ζωή που ξεδιπλωνόταν μπροστά μου. Μετά ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε απελπισία, όταν είδα το χάος που επικρατούσε στο διαμέρισμα, το οποίο και έπρεπε να καθαρίσω «που γωνιάς».

Άντρη, Κύπρος (Λευκωσία)

 

Συγκατοικούσα με την κολλητή μου. Όταν μπήκα μέσα στο διαμέρισμα μας για πρώτη φορά η πρώτη μου σκέψη ήταν ποια θα μείνει στο μεγάλο δωμάτιο και ποια στο μικρό. Τελικά, βάλαμε κλήρο και δυστυχώς μου «έπεσε» εμένα το μικρό.

Γιώτα, Ελλάδα (Αθήνα) 

 

Σπούδασα σε διάφορες χώρες, ωστόσο η πιο μεγάλη έκπληξη για μένα ήταν το διαμέρισμα που έκλεισα στην Παν/πόλη όταν ήμουν στη Γαλλία. To διαμέρισμα ήταν γύρω στα 12 τετραγωνικά συμπεριλαμβανομένης της τουαλέτας και της κουζίνας. Πρώτη αντίδραση ήταν πως θα χωρέσω εκεί. Τελικά, μια χαρά βολεύτηκα εκεί για ένα χρόνο οργανώνοντας τον χώρο μου πιο αποδοτικά.

Γιώργος, Γαλλία (Lille)

 

Η πρώτη σκέψη που έκανα μόλις μπήκα μέσα στο διαμέρισμα ήταν ότι χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα και μια καλή διακόσμηση. Έζησα στο Opal court, block D, floor 8, στην πόλη Leicester για 3 χρόνια και νοσταλγώ τις όμορφες στιγμές που έζησα εκεί.

Θεοδώρα, Αγγλία (Leicester)

 

 

Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ελευθερία, ανεξαρτησία και βασικά ότι πλέον μπορώ να κάνω ότι θέλω και όποτε θέλω. Τα υπόλοιπα ήταν απλά λεπτομέρειες.

Σάββας, Αγγλία (Leicester)

 

Έφτασα στις εστίες του Nottingham, με την κολλητή και τη μαμά μου, οπότε το transition δεν μου φάνηκε μεγάλο. Το καινούργιο μου σπίτι/δωμάτιο, όμως, ήταν σίγουρα μικρό. Ή μάλλον έτσι φαινόταν κάτω από τα πολλά κουτιά που είχα. Θυμάμαι, μου είχε αρέσει το γραφείο και το παράθυρο που έβλεπε στον κήπο. Το υπόλοιπο ήταν σαν μινιατούρα, αλλά ήξερα τι να περιμένω καθώς είχα επισκεφθεί την αδερφή μου όταν έμενε πιο παλιά στις ίδιες εστίες, οπότε δεν με πείραξε και πολύ. Πιο ενθουσιασμένη ήμουν με την καινούρια μου ζωή στο πανεπιστήμιο και την πρώτη γεύση ανεξαρτησίας στο εξωτερικό. Με το μαγείρεμα μόνο δεν ήξερα τι θα έκανα αφού φούρνο δεν είχα, αλλά αυτό ήταν πρόβλημα που θα με απασχολούσε αργότερα αφού είχα πάει εφοδιασμένη από Κύπρο.

Ελένη, Αγγλία (Nottingham)

 

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν τα πλακάκια. Κάθε δωμάτιο είχε το δικό του σχέδιο/χρώμα και κανένα δεν ταίριαζε με το άλλο. Η σκέψη μου πως είναι «κάποιας ηλικίας» επιβεβαιώθηκε μόλις είδα τη γαλάζια μπανιέρα. Ακόμα θυμάμαι τα γέλια που κάναμε! Το αμέσως επόμενο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου ήταν οι ατελείωτες νύχτες που θα περνούσαμε βλέποντας ταινία ή παίζοντας επιτραπέζια μέσα σε αυτό το διαμέρισμα - γήπεδο. Έτσι κι έγινε! Αν θα έπαιρνα πίσω το χρόνο θα έκανα και πάλι την ίδια επιλογή!

Ράνια, Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη)

 

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή του Newcastle. Αν θες να μάθεις περισσότερα, μπες στο student.com

 

Η πρώτη μου διαμονή στο Λονδίνο ήταν σε ένα κλασσικό εγγλέζικο σπίτι στο Harringay μαζί με μία συμμαθήτρια μου, τον αδελφό της και την σπιτονοικοκυρά. Να πω την αλήθεια, βρήκα αυτό που είχα ανάγκη τότε, για πρώτη χρονιά στο αχανές Λονδίνο, αν σκεφτείς την επικινδυνότητα για μια 19χρονη, που έπρεπε να κάνει μια διαδρομή μισής ώρας με το underground από το κέντρο μέχρι το σταθμό της γειτονιάς και μετά 15 λεπτά περπάτημα μέχρι το σπίτι, σε μια όχι και τόσο φιλόξενη ή αναβαθμισμένη περιοχή. Ένιωθα ότι στο σπίτι με περίμενε, τότε, η νέα μου οικογένεια.

Ξένια, Αγγλία (Λονδίνο)

 



Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Saint-Denis του Παρισιού. Αν θες να μάθεις περισσότερα, μπες στο student.com

 

 

 

Για διαμέρισμα στα μέτρα σου δοκίμασε στο Student.com

Όπως πολύ εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις έπειτα από τα όσα διάβασες, το να βρεις ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα την περίοδο των σπουδών σου δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Και παρότι, χρόνια μετά, θα διηγείσαι τις ιστορίες με νοσταλγία και θα αναπολείς εκείνα τα χρόνια, την περίοδο που τα ζεις, μόνο ευχάριστα δεν είναι. Αν λοιπόν θες τον δικό σου χώρο, να είναι όπως σου αρέσει, να νιώθεις άνετα εκεί, να μη χρειάζεται να συμβιβαστείς με κάτι μεταξύ αντίσκηνου και κουκλόσπιτου αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μπεις απλώς στο Student.com έτσι ώστε να βρεις το ιδανικό διαμέρισμα!

Το Student.com αποτελεί στην ουσία τη μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φοιτητικής στέγης παγκοσμίως και φιλοξενεί περισσότερα από 800.000 δωμάτια, σε 400 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ως στόχο να διευκολύνει την κράτηση φοιτητικής διαμονής και παρέχει μια δωρεάν υπηρεσία, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευκολία χρήσης.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ