Express χαμηλό βαρομετρικό φέρνει βροχές και καταιγίδες

Πότε μας επηρεάζει και για πόσο.

 


Article featured image
Article featured image

Από σήμερα Πέμπτη, αργά το απόγευμα, προς νωρίς το βράδυ αναμένεται κυκλογένεση στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Πάφου, όπως βλέπετε στην κεντρική εικόνα, σύμφωνα με το kitasweather.

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, κυρίως απόψε, με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά.

Οι πιο πολλές βροχές αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού κοντά στα μεσάνυχτα, όπου μια γραμμή από καταιγίδες (squall line) αναμένεται να επηρεάσει το νησί από τα δυτικά με ανατολική κατεύθυνση.

Οι ποσότητες βροχής που αναμένονται από απόψε μέχρι αύριο, είναι από περίπου 1-20 χιλιοστά βροχής για το δυτικό μισό του νησιού και από 0 έως 7 χιλιοστά βροχής για το ανατολικό μισό του νησιού.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αναπτυχθούν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά. Κάποιες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, πιθανόν να συνοδεύονται από ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα παράλια ισχυροί 5 μποφόρ. Στις περιοχές των καταιγίδων οι άνεμοι θα ενισχύονται στα 5-6 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και 2 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή αναμένονται ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Το Σαββατοκύριακο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η πιθανότητα βροχής μειώνεται σημαντικά και αν παρατηρηθεί κάτι, θα είναι πολύ μεμονωμένο και πρόσκαιρο. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Την ερχόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον όσον αφορά τις βροχές. Την περιοχή μας θα επηρεάζει ασθενές μέχρι μέτριο, ανατολικό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Βόρειο ως Βορειοανατολικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που στα δυτικά και τα βόρεια πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και το πρωί, στα προσήνεµα παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται λίγες τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται µεµονωµένη καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή θα υπάρχουν περίοδοι µε συννεφιά αλλά και διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναµένονται και µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ θα υπάρχουν και διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό. Η θερµοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει µικρή άνοδο για να παραµείνει όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ