Τα προκλητικά εσώρουχά της φταίνε...

Με αυτή τη δικαιολογία δικαστήριο αθώωσε νεαρό 27χρονο που κατηγορείτο για βιασμό.

 


Article featured image
Article featured image

Σάλο προκάλεσε η πρόσφατη αθώωση νεαρού 27 ετών στην Ιρλανδία, ο οποίος κατηγορείτο για βιασμό 17 κοριτσιού. Το περιστατικό, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνέβη σε ένα σκοτεινό στενό της πόλης του Κόρκ, σημείο όπου οι δύο νεαροί είχαν βγει ραντεβού.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, φέρεται να υποστήριξε πως η 17χρονη συναίνεσε στη σεξουαλική πράξη, θέτοντας μάλιστα ως αποδεικτικό στοιχείο ενώπιων του δικαστηρίου τα εσώρουχα που φορούσε εκείνο το βράδυ η 17χρονη, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως προκλητικά.   

«Μήπως τα στοιχεία της υπόθεσης δείχνουν ότι στην πραγματικότητα το θύμα συναντήθηκε με κάποιον για τον οποίον στην πραγματικότητα ένιωθε έλξη και ήθελε να είναι μαζί του; Ας δούμε τα εσώρουχα που φορούσε το βράδυ του συμβάντος. Είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά», υποστήριξε η Ελίζαμπεθ Κόνελ , συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου.

Στοιχείο που βάσει του αποτελέσματος, φαίνεται ότι θεωρήθηκε ισχυρό με το δικαστήριο να αθωώνει τελικά τον 27χρονο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών στους δρόμους της Ιρλανδίας. 

Χιλιάδες γυναίκες έχουν αναρτήσει φωτογραφίες των εσωρούχων τους στο twitter υπό το hashtag #thisisnotconsent (αυτό δεν σημαίνει ότι ενδίδω) στον απόηχο της αίσθησης που προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε συνήγορος κατηγορούμενου για βιασμό στην Ιρλανδία.



 

Ενώ το συμβάν πυροδότησε αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο με την βουλευτή Ρουθ Κόππινγκερ, να αντιδρά συμβολικά και να εμφανίζει ένα δαντελένιο εσώρουχο στρινγκ μέσα στο κοινοβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας υπογραμμίζοντας πόσο συνηθισμένο είναι να λέγεται ότι «φταίει το θύμα» στις περιπτώσεις βιασμών.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ