Οι δέκα κατηγορίες «παικτών» και τα χαρακτηριστικά τους

Εσένα ποιος σου (την) έπεσε;

 


Article featured image
Article featured image

Δεν μας αρέσει να ταπελώνουμε και να κατηγοριοποιούμε τα πράγματα, αλλά ο player ως ειδική κατηγορία ανδρός θα υπάρχει ες αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Δηλαδή, ακόμη κι αν ο κόσμος γκρεμιστεί, έρθουν λιμοί και καταποντισμοί, αυτός θα στέκει αγέρωχος να φυλάει Θερμοπύλες.

Ο player, φυσικά, δεν είναι ενός είδους - πέραν του ότι είναι παντός καιρού και συνθηκών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι. Κάτι σαν τα δέντρα. Είναι όλα δέντρα, κάποια όμως λέγονται πεύκα, κάποια ελιές, κάποια καρυδιές και ούτω καθεξής. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους players.

Έπειτα, λοιπόν, από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καταλήξαμε στις πιο κάτω δέκα κατηγορίες. Οι επισημάνσεις για εμπλουτισμό της λίστας είναι πάντα ευπρόσδεκτες, γιατί, όπως θα έλεγε και ο διανοούμενος player, ο άνθρωπος όσο ζει μαθαίνει.



Από την Άντρια Γεωργίου

 

ARE YOU READY TO PLAY THE GAME?

 

1. CD PLAYER

Θα ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι με κάποιο στίχο - ερωτικό φυσικά και ίσως με κάποιο υπονοούμενο. Αναλόγως, βέβαια, των μουσικών προτιμήσεων, θα επιλεχθεί και ο κατάλληλος στίχος. Αν είναι λαϊκός τύπος, ανάμενε κάτι του τύπου «Ανέβα στο τραπέζι μου, κούκλα μου γλυκιά, χόρεψε και σπάσ’ τα όλα τούτη τη βραδιά». Αν είναι του εντέχνου-ροκ σίγουρα παίζει Παπακωνσταντίνου: Βασίλης, «Να κοιμηθούμε αγκαλιά, να μπερδευτούν τα όνειρά μας», ή -για πιο βαριά κουλτούρα- Θανάσης· σε αυτήν τη δεύτερη περίπτωση ελπίζουμε μόνο να μη σε καλέσει σε δείπνο κυανίου. Τώρα, αν είναι φαν της μέταλ, δεν θα σου αφιερώσει τίποτα, το πολύ-πολύ να σου προτείνει να κάνετε μαζί ένα headbanging - και πολύ σου είναι!

 

 

2. DVD PLAYER

Κλασικός λάτρης του κινηματογράφου ή του θεάτρου ή ηθοποιός. Εννοείται ότι θα σου προτείνει πρώτο ραντεβού στο σπίτι του, για να εξερευνήσετε την τεράστια συλλογή dvd (εξ ου και το όνομα) που έχει, θα γνωρίζει τα πάντα περί ιστορίας του θεάτρου και θα είναι -κατά 99%- φαν του Τζόνι Ντεπ, γιατί έχει τέλεια μαλλιά και πολύ στυλ – όμοιος ομοίω αεί πελάζει, άλλωστε. Υπάρχει, βέβαια, ένα πρόβλημα. Αν κοιμάσαι, όπως εγώ, στα πρώτα δέκα λεπτά της ταινίας, τότε το πράμα μάλλον δεν θα φτουρήσει. Εν τοιαύτη περιπτώσει, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο να είναι ο τύπος λάτρης των ταινιών μικρού μήκους.

 

3. (FOOT)BALL PLAYER

Πρώτο ραντεβού στο γήπεδο, παίζει και το ενδεχόμενο να τον έχεις γνωρίσει εκεί. Δεύτερο για φαγητό σε κάποιον αθλητικό σύλλογο που σίγουρα θα γίνει και το στέκι σας. Θα προσπαθήσει να σε εκπλήξει με τις γνώσεις του γύρω από το άθλημα. «Τι γκολάρα αυτό το ψαλιδάκι του Ρονάλντο». Ξέρω. Το μόνο ψαλιδάκι που γνωρίζεις, αν δεν ασχολείσαι με το άθλημα, είναι αυτό, με το οποίο κόβεις τα φρύδια σου, αλλά μην το πεις ποτέ. Αντ’ αυτού, άνοιξε ελαφρώς το στόμα σου, γούρλωσε τα μάτια και συμφώνησε.

 



Φωτογραφία: Λένια Γεωργίου

 

4. FOOD PLAYER

Εδώ θα φας καλά. Του αρέσει το φαγητό, πιθανότατα ξέρει να μαγειρεύει καλά και σε αυτό θα ποντάρει, για να σε κερδίσει. Θα σου μαγειρέψει γκουρμέ, θα βγείτε σε όλα τα καλά εστιατόρια του νησιού και θα το γλεντήσετε, βρε παιδί μου. Εντάξει, θα βάλεις δυο, τρία, τέσσερα κιλάκια, αλλά μικρό το κακό. Στα συν του food player η κοιλίτσα, η οποία -ας μην κοροϊδευόμαστε- είναι βασικό ανδρικό ατού.

 

5. GYM PLAYER

Εδώ δεν θα φας καλά. Του αρέσει το φαγητό, αλλά μόνο ό,τι είναι ψημένο στη σχάρα και στον ατμό. Ντάξει, λίγο ξενερουά, αλλά ο τύπος έχει πλάτες, ώμους και six pack. Δεν μπορούμε, άλλωστε, να τα έχουμε όλα στη ζωή. Ενδεχομένως να επιχειρήσει να σε μυήσει στον κόσμο του γυμναστηρίου, το οποίο θεωρεί δεύτερό του σπίτι και, φυσικά, θα μάθεις τα πάντα περί... βαρέων και άλλων υγιεινών. Για πρώτο ραντεβού ανάμενε πρόσκληση σε ποδηλασία ή περπάτημα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας. Έξτρα τιπ: σε περίπτωση που βγεις νοκ άουτ, υπάρχει λίμνη, βούτα και κάνε παρέα με τις χήνες!

 

 

6. ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Δεν είναι player, αλλά παίκτης, γιατί ο διανοούμενος σίγουρα θα έχει κόλλημα με τη γλώσσα. Οι λέξεις είναι το όπλο και το δυνατό του χαρτί. Θα σου απαγγείλει, επίσης, ποίηση: «Σταμάτησέ μου την καρδιά, και θα καρδιοχτυπώ με το κεφάλι. Κι αν κάμεις το κεφάλι μου σύντριμμα, στάχτη, εγώ μέσα στο αίμα μου θα σ’ έχω πάλι». Ράινερ Μαρία Ρίλκε, θα σου πει. Μη διανοηθείς να ρωτήσεις από ποια ισπανική σειρά είναι ο εν λόγω «χαρακτήρας», γιατί την έβαψες. Παίζει, επίσης, το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος ποιητής, οπότε θα σου εμπιστευθεί κάτι από την ανέκδοτη, αλλά πολλά υποσχομένη συλλογή του. «Έρως ανίκατε μάχαν, Έρως, ός εν κτήμασι πίπτεις, ός εν μαλακαίς παρειαίς νεάνιδος εννυχεύεις...». Κλασικό περί έρωτος χωρίο, σιγουράκι ότι κάποια στιγμή θα βγει από το συρτάρι. Μην τρομάξεις, δεν είναι Κινέζος, απλώς ένας ταπεινός λάτρης του Σοφοκλέους ή... γκαρσόνος βου.

 

7. GOOGLE PLAYER

Τα ξέρει όλα ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Έχει γνώσεις επί παντός επιστητού και, φυσικά, αυτό τον καθιστά αυθεντία. Θα σε ενημερώσει από το πώς να μαγειρέψεις τις φακές μέχρι πώς να φτιάξεις έναν πύραυλο, για να πας στον Άρη και έπειτα να χτίσεις εκεί και μια αποικία. Στα συν: θα γίνει αγαπητός σε όλη την οικογένεια. Από τον παππού, του οποίου θα αναλύσει όλες τις ασθένειες, μέχρι τον 10χρονο γιο της αδερφής σου, στα μάτια του οποίου θα φαντάζει ο Σούπερμαν της Γνώσης.

 

 

8. EL CHE PLAYER

Επαναστάτης από κούνια. Έχει εντρυφήσει στον Μαρξ και τους λοιπούς θεωρητικούς του κομμουνισμού. Έχει tattoo τον Κομαντάντε, μακριά μαλλιά και μούσια. Ονειρεύεται την επανάσταση και, μάλλον, θα σου προτείνει πρώτο ραντεβού σε κάποια αντιφασιστική πορεία, της οποίας ίσως και να ηγείται. Οι συζητήσεις του περιστρέφονται γύρω από την πολιτική, την αριστερά, τους πρόσφυγες και όλους τους καταπιεσμένους της γης. Μια φιλική συμβουλή: διάβασε λίγο πριν βγείτε, μην κάνεις καμιά πατάτα και, όταν σου μιλήσει, για υπεραξία τού αντιτείνεις τους σπόρους chia!

 

9. (SOCIAL) MEDIA PLAYER

Νέος τύπος player, φαινόμενο των καιρών. Πιθανότατα γνωριστήκατε μέσω Ίνσταγκραμ. Σου έκανε κατά κόρον λάικ, μετά απάντησε σε ένα Ίνσταγκραμ στόρι και εγένετο έρως. Λογικά θα είσαι και εσύ κορίτσι... ιστορία, οπότε δεν θα σε ενοχλούν οι δεκάδες φωτογραφίες πριν φάτε, πριν πιείτε, πριν φιληθείτε, πριν κοιμηθείτε κ.λπ. Ένα είναι το σίγουρο. Τα λάικς σε αυτό το παιχνίδι θα πέφτουν βροχή.

 

10. MULTI PLAYER

Ένα κράμα των πιο πάνω. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό. Στα blenders πάντως είναι καλό, για τον player διίστανται οι απόψεις!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ