5+1 πράγματα που κάνουν (μόνο) οι θειάδες μας στο Facebook

Γιατί… μόνο οι θειάδες μπορούν να το κάνουν.

Article featured image
Article featured image

Αγαπάμε θείες και περνάμε καλά μαζί τους όποτε βρεθούμε σε οικογενειακά τραπέζια. Ή τουλάχιστον περνούσαμε καλά, μέχρι πριν ανακαλύψουν το Facebook.

Πλέον, κάθε φορά που βλέπουμε το όνομά τους και την φωτό τους να περνάει μπροστά μας από το timeline, θέλουμε απλώς να πέσει το Facebook, να πέσει το ρεύμα ή έστω να κάνουν εισβολή στη γη οι εξωγήινοι.

«Έχετε κι εσείς τα προβλήματά σας παιδιά, αλλά κι εγώ μόλις ανακάλυψα ότι η θεία μου γράφει "τιμούλα;" κάτω από φωτογραφίες στο Facebook».



Έμπνευση για το άρθρο αποτέλεσε το παραπάνω tweet.

Διαβάζοντάς το, κι αφού συνήλθαμε από το κλάμα, προσπαθήσαμε να σκεφτούμε όλα αυτά που κάνουν οι θειάδες μας (και όχι μόνο) στο Facebook. Και το κάνουν… γιατί μπορούν!

theia2.jpg

Αντί για προσωπικό μήνυμα, γράφουν αυτό που θέλουν να ρωτήσουν πάνω στο timeline του άλλου, άσχετο αν η ερώτηση είναι: Στο reunion, το Σάββατο, θα είναι και ο Πάμπος; Θυμάσαι φαντάζομαι τον Πάμπο, τον γόη της τάξης μας, που τα είχαμε για 3 μήνες;



Κάνουν share κάθε διαγωνισμό που βλέπουν μπροστά τους και πάντα, ανάμεσα στα 5 άτομα που πρέπει να κάνουν tag -για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους- τυχαία είσαι κι εσύ. Διεκδικούν από ταξίδια στον Δομίνικο, μέχρι κρέμα νυκτός από χαβιάρι ή ένα καλάθι με βιολογικές μαραπέλες από τη φρουταρία της γειτονιάς.

Κάνουν ποστ για γλυκιές καλημέρες, για καλό μήνα, ή για καλές γιορτές, με random φωτογραφίες από το Google, συνήθως low resolution και με watermark. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν από λουλούδια και κούπες για καφέ, μέχρι σκυλάκια και ονειρικές διακοπές στη Κουάλα Λουμπούρ.

Στις 30 Νοεμβρίου ποστάρουν το κλασσικό «χρόνια πολλά αγάπες!!!», κάνοντας tag τους 30 Αντρέηδες φίλους τους, τις 20 Ανδρούλες, τους 7 Άντηδες, τις 5 Άντριες και όσους από τους 200.000 που γιορτάζουν εκείνη τη μέρα στην Κύπρο γνωρίζουν, με αποτέλεσμα κάθε μισό λεπτό να σου έρχεται notification από κόσμο που δεν θα μοιραζόσουν ούτε την θέση στο λεωφορείο.

Κάνουν ποστ στο Πού Πήγαμε, ζητώντας προτάσεις για νυχούδες, φουσκωτά για πάρτι, ανθοπωλεία για γάμο και ενίοτε, καρδιολόγους και ψυχολόγους.

Κάτω από αναρτήσεις που αφορούν σε ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καινούργια αυτοκίνητα, νέες μεθόδους για τζελ νυχιών και άλλα πολλά, απαντούν πάντα μονολεκτικά με ένα «τιμούλα;».


theia.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ