Αυτό είναι ίσως το καλύτερο τουριστικό φιλμάκι για την Κύπρο

Μόνο που δεν το έφτιαξε ο ΚΟΤ, ούτε σκοπός της δημιουργίας του ήταν να διαφημίσει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.    


Article featured image
Article featured image

Χωρίς να έχει αυτό κατά νου, το Τμήμα Δασών κατάφερε να δημιουργήσει ένα βίντεο που θα μπορούσε άνετα να προωθηθεί ως το επόμενο διαφημιστικό σποτ για προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου στο εξωτερικό.

Μέσα σε 2:50 λεπτά, πέτυχε να συμπεριλάβει εικόνες από την άγρια ομορφιά της χερσονήσου του Ακάμα και να αναδείξει τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο που έχουμε στα χέρια μας και που κάποιοι εξακολουθούν να θέλουν να τον «αναπτύξουν».

 

 

Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα 

Με αφορμή το πιο πάνω βίντεο, αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες 23 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε ενώπιον του ΠτΔ, του Υπουργού Γεωργίας και άλλων παραγόντων, το σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Το σχέδιο προβλέπει την ορθή διαχείριση της χερσονήσου του Ακάμα προς όφελος του εξαιρετικής σημασίας περιβάλλοντός τους, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει και τις αναπτυξιακές δυνατότητες των κοινοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Το Σχέδιο Ακάμα αναμένεται να εγκριθεί πριν από το τέλος του 2019, με εκτιμώμενη έναρξη των εργασιών το 2020 και πλήρη υλοποίηση του συνόλου των έργων εντός του 2022, ανέφερε ο ΠτΔ, χαρακτηρίζοντας την παρουσίαση του Σχεδίου για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, ως «ημέρα ορόσημο», σημειώνοντας πως μετά από συζητήσεις δεκαετιών, η υλοποίηση του Σχεδίου Ακάμα περνά από τις μελέτες και τις διαβουλεύσεις σε συγκεκριμένα έργα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ