Πολίτες ξεκινούν πορείες διαμαρτυρίας σε όλα τα οδοφράγματα [αναλυτικό πρόγραμμα]

Απαίτησή τους είναι το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων και κυρίως αυτού της Δερύνειας.

 


Article featured image
Article featured image

Σε κινητοποιήσεις αποφάσισε να προχωρήσει ομάδα πολιτών, οι οποίοι διαφωνούν κάθετα με τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων ως μοχλός πίεσης της κυβέρνησης για λύση του Κυπριακού.

Με αφορμή τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε ως προδοτική και απαξιωτική σε όσους θυσιάστηκαν στο σημείο από το 1974 και εντεύθεν, ομάδα πολιτών με πρωτοστάτη τον Άγγελο Κυριάκου, συγγενή του Σολωμού Σολωμού, ανακοίνωσαν ότι από σήμερα 25 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, θα πραγματοποιούν κάθε Κυριακή 3ωρες πορείες διαμαρτυρίας σε όλα τα ανοιχτά οδοφράγματα της Κύπρου για να δείξουν την αντίθεσή τους, σε όλο αυτό το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

«Επειδή γνωρίζω ότι τέτοιες προσπάθειες μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν από την κοινή γνώμη, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σκοπός μας δεν είναι να ενοχλήσουμε κανέναν, ούτε και να εμποδίσουμε κάποιον να μεταβεί στα κατεχόμενα. Εμείς θα κατέλθουμε σε μία ειρηνική διαμαρτυρία η οποία θα έχει ως αποδέκτη την κυβέρνηση και μόνο αυτήν», αναφέρει στη CITY ο Άγγελος Κυριάκου. 

Η πορεία η οποία, τουλάχιστον σήμερα, θα αποτελείται από τους πιο ψύχραιμους, θα ξεκινήσει από το οδόφραγμα της Δερύνειας και ακολούθως θα προχωρήσει σε όλα τα υπόλοιπα οδοφράγματα, με σκοπό να καταλήξει και πάλι στη Δερύνεια.

 





ΑΡΘΡΟ: Για ποιους λόγους (δεν) πρέπει να ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας





 

«Σκοπός και στόχος μας είναι να κλείσει και πάλι το οδόφραγμα της Δερύνειας, ως ελάχιστο φόρο σεβασμού στους Ισαάκ και Σολωμού που πέθαναν εκεί. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά με επιμονή και πίεση, θεωρώ ότι αυτό μπορεί να είναι εφικτό να συνεργαστεί το κράτος μας», συνεχίζει, ενώ θέλοντας να ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους, διευκρινίζει πως δεν έχουν πρόβλημα με τον κόσμο, ούτε και θεωρούν κανένα προδότη επειδή μεταβαίνει στα κατεχόμενα «αντίθετα μπορώ να καταλάβω γιατί ένας οικογενειάρχης με 4 παιδιά έχει την ανάγκη να πάει στα κατεχόμενα για πιο φτηνά προϊόντα, όταν η κυπριακή δημοκρατία έχει αυξήσει το κόστος ζωής τόσο πολύ, που είναι δυσβάστακτο».

Ο Άγγελος, πιστεύει μάλιστα, ότι το κράτος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ανάγκη που δημιουργεί στον κόσμο να μεταβαίνει στα κατεχόμενα για να καλύψει τις ανάγκες του.

Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα και θα είναι ειρηνική και σιωπηλή.

 

Δείτε το πρόγραμμα των διαμαρτυριών:

1) Κυριακή 25 Νοέμβριου 2018 οδόφραγμα Δερύνειας.

2) Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 οδόφραγμα Στροβιλιών.

3) Κυριακή 9 Δεκέμβριου 2018 οδόφραγμα Περγάμους.

4) Κυριακή 16 Δεκέμβριου 2018 οδόφραγμα Λήδρας.

5) Κυριακή 23 Δεκέμβριου 2018 οδόφραγμα Λήδρα Παλας.

6) Κυριακή 30 Δεκέμβριου 2018 οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

7) Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 οδόφραγμα Αστρομερίτη.

8) Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 οδόφραγμα Πύργου.

9) Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 οδόφραγμα Δερύνειας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ