13 τροχοκαθίσματα για άτομα με αναπηρία σε παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου

Τροχοκαθίσματα παραλίας για άτομα με αναπηρία παρέλαβε ο Δήμος Παραλιμνίου για να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες παραλίες.

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ερμής II-Τουρισμός χωρίς Εμπόδια για Όλους» του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Παραλιμνίου ως εταίρος, παρέλαβε πρόσφατα οκτώ τροχοκαθίσματα παραλίας για ΑμεΑ και 5 τροχοκαθίσματα με χειροκίνητο εξοπλισμό.

Τα τροχοκαθίσματα παραλίας θα επανδρώσουν τις παραλίες και θα λειτουργήσουν τη νέα καλοκαιρινή περίοδο 2019 ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στην παραλία με ασφάλεια.

Τα τροχοκαθίσματα με χειροκίνητο εξοπλισμό θα παραχωρηθούν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κάβο Γκρέκο ώστε τα άτομα με αναπηρία να προβαίνουν σε αυτόνομη περιήγηση σε δάση, πάρκα και σε χωμάτινες διαδρομές με ασφάλεια και ευκολία του χώρου.

Απώτερος στόχος συγκεκριμένης δράσης, είναι η εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας, μέσα από την ενίσχυση υποδομών και δικτύων επικοινωνίας και πληροφόρησης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ