Εικόνες από την τοπιοτέχνηση της Τάφρου κάτω από την Πλατεία Ελευθερίας

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την παράδοση στο κοινό της Πλατείας Ελευθερίας και ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φωτογραφίες, τόσο από τη γέφυρα όσο και από την Τάφρο με την ομολογουμένως εντυπωσιακή τοπιοτέχνηση.

 


Article featured image
Article featured image

Το Nicosia First ανήρτησε μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται η εξέλιξη του έργου, ένα κομμάτι του οποίου είναι εφικτό να δοθεί για χρήση στο κοινό μέχρι το τέλος τους έτους.

 

 

Ωραία η τοπιοτέχνηση, δε λέμε, αλλά πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τα μικρά κομμάτια από γκαζόν σε μερικούς μήνες. Κατά πόσο, δηλαδή, αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται και σε τι κατάσταση θα είναι. Κυκλοφορούμε στην πόλη και βλέπουμε πώς είναι το γκαζόν όπου αυτό υπάρχει.

 

Σε σχέση με την εξέλιξη της Πλατείας, σύμφωνα με ένα σημείωμα που είχε αποστείλει προ δύο εβδομάδων η συντονίστρια του έργου, Αγνή Πετρίδου, έπειτα από οδηγίες του δημάρχου, μέχρι το τέλος του χρόνου η γέφυρα θα παραδοθεί προς χρήση, ενώ θα υπολείπονται κάποιες εργασίες στην τάφρο.

 

Αναφέρει χαρακτηριστικά το σημείωμα:

«Στην πλατεία διεξάγονται εργασίες ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία του έργου. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα τμήματα του έργου που βρίσκονται στο επίπεδο της πόλης, δηλαδή στη γέφυρα, στις περιμετρικές οδούς (Κ. Παντελίδη, Κ. Παλαιολόγου και Στασίνου), στο βόρειο κόμβο (άνοιγμα προς πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου) και στο νότιο κόμβο (άνοιγμα προς Λεωφόρο Ευαγόρου). Αυτοί οι χώροι είναι εφικτό να δοθούν για χρήση στο κοινό μέχρι το τέλος του έτους.

Οι εργασίες στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση και ο ενδοδαπέδιος φωτισμός και έχει αρχίσει η τοποθέτηση του δυτικού στηθαίου από ειδικό συνεργείο. Μόλις ολοκληρωθεί το δυτικό στηθαίο και ελεγχθεί, η γέφυρα θα ανοίξει για εξυπηρέτηση του κοινού.

Έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση του βόρειου τμήματος της πλατείας, στο άνοιγμα Λήδρας / Ονασαγόρου, το οποίο τα Χριστούγεννα θα μπορεί να φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις».

 

Και δύο αεροφωτογραφίες με τη γέφυρα που σαφώς άρχισε να δείχνει!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ