Στη Ρουμανία εγκαινίασαν ναό με κουζίνα, δύο ξενοδοχεία και χωρητικότητα 6.000 ατόμων

Αν νόμιζε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ότι ο Καθεδρικός Ναός που ετοιμάζει είναι μεγαλεπήβολο έργο, μάλλον δεν είχε υπολογίσει αυτό.

 


Article featured image
Article featured image

Με ύψος 120 μέτρα, κουζίνα χωρητικότητας 1.000 ατόμων, δύο ξενοδοχεία, χώρο στάθμευσης 500 αυτοκινήτων και καθίσματα για περίπου 6.000 πιστούς, εγκαινιάστηκε σήμερα ο Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού.

Το εμβληματικό και φιλόδοξο έργο αποτελεί τον μεγαλύτερο ναό της ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο και συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, ενώ παράλληλα θα μπορούν να εκκλησιαστούν.

Όπως διαβάζουμε, παρότι το εντυπωσιακό αυτό έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί την Κυριακή έγιναν τα θυρανοίξια, νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν.

 



Στην τελική του μορφή ο ναός θα διαθέτει ένα μουσείου για τον Χριστιανισμό,, βιβλιοθήκες, την κατοικία του Πατριάρχη, ραφεία για Μέσα Ενημέρωσης και τέσσερις χώρους, που θα έχουν τα ονόματα των Αποστόλων Ανδρέα, Πέτρου, Παύλου και Λουκά, αφιερωμένους σε διαφορετικές δράσεις, από την ιατρική μέχρι τον πολιτισμό.

 



Ωστόσο το τεράστιο κόστος της κατασκευής που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις έχει ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, καθώς έχει καλυφθεί εξ ολοκλήρου από κονδύλια της κυβέρνησης της Ρουμανίας και από τοπικούς φορείς, ενώ πρόκειται για μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως, εμείς, το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην πάρει ιδέες ο τοπικός θρησκευτικός μας άρχοντας και επεκτείνει τον Καθεδρικό Ναό που ετοιμάζει σε όλη την παλιά Λευκωσία για να χωρέσει μέσα ένα boutique hotel, εστιατόριο haute cuisine και VIP Fitness Club.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ