Αύριο τα Eating Awards 2018 [ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου]

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, τα Eating Awards, που διοργανώνει το Time Out, γιορτάζουν φέτος 14 χρόνια και διοργανώνονται για ακόμη μία χρονιά, για να επιβραβεύσουν τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso.

 


Article featured image
Article featured image

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία 14 χρόνων καθιστούν τα Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο, που μπορεί να περηφανευτεί ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η διοργάνωση φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες και σεφ εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών, υπηρεσιών και τιμής, ανακαλύπτουμε και επιβραβεύουμε τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Η λαμπερή τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία.

Οι παρουσιάστριες της βραδιάς θα είναι η Μαρία Μπεκατώρου και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.



 





 

Η φετινή χρονιά θα έχει γεύσεις αστέρων και αυτό διότι ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ Arnaud Bignon, ο οποίος έφερε δύο αστέρια Michelin στο εστιατόριο Σπονδή στην Αθήνα και δύο αστέρια Michelin στο εστιατόριο The Greenhouse στο Λονδίνο, δημιουργεί το μενού της βραδιάς. 

Oι κατηγορίες είναι 10 και είναι οι ακόλουθες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο 2017 μέχρι τον Μάιο 2018), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου (δηλαδή που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price (εστιατόρια που σερβίρουν ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή), Μεσογειακή Κουζίνα, καθώς και Best Beer Place by KEO BEER. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βραβευθεί το εστιατόριο, που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Time Out ως «Το Αγαπημένο των Αναγνωστών» και είναι ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση. Το κάθε εστιατόριο στην κάθε κατηγορία για να είναι υποψήφιο πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής, γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 75 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, που συστάθηκε από το Time Out, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης.

Επίσης, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σεφ της Χρονιάς, το Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς και το Εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα.

Φέτος για πρώτη φορά θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι για την Εξυπηρέτηση (Service) και το εστιατόριο με το Καλύτερο Design με τη χορηγία του ΙΚΕΑ. Τα βραβευμένα εστιατόρια της Κύπρου για το 2018 θα παρουσιαστούν στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Time Out που κυκλοφορεί στις 28/11/2018.

Επίσης, μην χάσετε τη συνεχή ενημέρωση από τη βραδιά των βραβείων μέσω του Time Out Portal (www.timeoutcyprus.com) και του Application Time Out Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android). To hashtag της εκδήλωσης είναι #eatingawards

 

Παρουσιάζει: Nespresso

Με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, San Pellegrino, Κρασιά Ζαμπάρτας, Παγωτά Mövenpick, Σαμπάνια Jacquart, ΙΚΕΑ, Anco Catering Equipment, Μπίρα ΚΕΟ, Σκλαβενίτης, Προγράμματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Intercollege.

Χορηγός Φιλοξενίας: Hilton Cyprus

Χορηγός Ταξιδιωτικών Εμπειριών: Holiday Tours

Υποστηρικτές: Landas Colour, Flowers & Design by Roys Herodotou, Food2Impress, Makaron Boutique

Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Intercollege.

Ευχαριστούμε:

• Το ξενοδοχείο Hilton Cyprus για τη φιλοξενία.

• Τον Chef Arnaud Bignon για τη δημιουργία και πραγματοποίηση του μενού, καθώς και τους βοηθούς του Σπυρίδωνα Πεδιαδιτάκη και Γιώργο-Κωνσταντίνο Πετρακάκη.

• Την ομάδα των Chef και τη διεύθυνση του Hilton Cyprus για την άψογη συνεργασία.

• Την ομάδα του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, για την πολύτιμη συμβολή στην πραγματοποίηση του μενού και δείπνου.

• Τον Pastry Chef Ανδρέα Κωνσταντίνου και την εταιρεία mAKaron για τη δημιουργική συμβολή στις γλυκές δημιουργίες της βραδιάς και τη διάθεση των προϊόντων τους.

• Την εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ για τη διάθεση των προϊόντων της, τα οποία απολαύσαμε στο μενού της βραδιάς: τον καφέ Nespresso, το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό San Pellegrino, το φυσικό μεταλλικό νερό από τους λόφους της Τοσκάνης Acqua Panna, τα κρασιά από τo Οινοποιείο Ζαμπάρτας, τα ελβετικά παγωτά Mövenpick και τη σαμπάνια Jacquart.

• Την υπεραγορά Σκλαβενίτης για τη διάθεση των προϊόντων στην προπαρασκευή του μενού.

• Την εταιρεία ΙΚΕΑ Κύπρου για την παραχώρηση των προϊόντων της, καθώς και την ομάδα διακόσμησης ΙΚΕΑ για την επιμέλεια διαμόρφωσης του χώρου και την άψογη συνεργασία.

• Την εταιρεία Flowers & Designs By Roys Herodotou Ltd για την επιμέλεια της κεντρικής δημιουργίας των τραπεζιών.

• Την εταιρεία Food2Impress Catering για τη διάθεση ειδικού εξοπλισμού.

• Την εταιρεία Eminentia Trading Ltd για τη διάθεση των πολυσυσκευών κουζίνας Thermomix στην προπαρασκευή του μενού.

• Την εταιρεία Stone Castle Microgreens για τη διάθεση των προϊόντων της στην ετοιμασία του μενού της βραδιάς.

• Τη σχεδιάστρια Έφη Παπαϊωάννου που έντυσε τις παρουσιάστριες, καθώς και το μοντέλο της βραδιάς.

• Την Escluso Jewelry Βoutique by Elena Andreou για την παραχώρηση των κοσμημάτων της.

• Τις make up artist Ilona Garamvolgyi, Μαίρη Μυριανθοπούλου και τη make up assistant Elaina Herfy για την επιμέλεια του μακιγιάζ των παρουσιαστριών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ