Ο Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι το ΓεΣΥ θα γίνει στην ώρα του

Περίοδος ζυμώσεων, συζητήσεων και ανταλλαγής επιστολών διανύει η Κύπρος λίγο πριν το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) γίνει καθημερινότητα για τους πολίτες της.

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια συνέντευξη που οδήγησε σε πολλές εξελίξεις, ανακοινώσεις επί των ανακοινώσεων και έντονο παρασκήνιο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου διεμήνυσε ότι το Σχέδιο προχωρά κανονικά και πώς σε καμία περίπτωση «δεν θα βγούμε εκτός χρονοδιαγραμμάτων».

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και στην εκπομπή «Όλα στο φως» ο Υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την στήριξη που κατά την εκτίμησή του θα τύχει το ΓεΣΥ από τους αρμόδιους φορείς, μίλησε για ισότητα εκφράζοντας ξεκάθαρα τη διαφωνία του ως προς τον να δύνανται οι γιατροί να βλέπουν να βλέπουν τους ασθενείς ιδιωτικά και οποιαδήποτε ώρα, καθώς έτσι, όπως είπε, θα δημιουργηθούν δύο κατηγορίες ασθενών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) είναι αυτός που κάνει τις διαβουλεύσεις με τους εμπλεκομένους και το Υπουργείο είναι παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή, ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις.

 

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ