Η πολύχρωμη συναυλία (που έγινε) στην πλατεία Φανερωμένης

Μια συναυλία με πολλά μηνύματα και συμβολισμούς.

 


Article featured image
Article featured image

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, η πρώτη συναυλία του Sistema Cyprus.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι του Sistema Cyprus. Εξήντα-πέντε παιδιά από Λευκωσία και Λάρνακα, έπαιξαν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό, μετά από μόλις ένα μήνα μαθημάτων, στην Πλατεία Φανερωμένης υπό την μουσική διεύθυνση του Πέτρου Στυλιανού και του Βενεζουελανού Ron Davis Alvarez.

Τη συναυλία στήριξαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, που χάρισε στα μέλη της ορχήστρας το πιο ζεστό του χειροκρότημα.

 



Στην πρώτη συναυλία του Sistema Cyprus στην Πλατεία Φανερωμένης παρευρέθηκαν η εκ Σουηδίας πρέσβειρα στην Κύπρο κ. Anna Olsson Vrang και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κάτια Απέγητου, Θεοδώρα Κναή, Ελένη Λουκαΐδου και Όλγα Μαρουδιά. Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Χορηγοί και υποστηρικτές του Sistema Cyprus είναι το Ίδρυμα Γιάννη Χριστοδούλου, η Cablenet, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Ernst & Young, το Centre for Social Innovation, η Πρεσβεία της Σουηδίας και η Σχολική Εφορεία Λευκωσίας. Χορηγός μεταφοράς τα Intercity Buses και χορηγός φιλοξενίας το Classic Hotel.

 



Τι είναι στο Sistema Cyprus; 

Το Sistema Cyprus είναι ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας,  που έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία σε όλα τα παιδιά και νέους μέσα από τη δημιουργία Ορχηστρών και Χορωδιών. Ο δεύτερος του στόχος είναι η προώθηση του  σεβασμού και της αναγνώρισης ευάλωτων ομάδων από την κοινωνία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη 2018 στην αίθουσα Ειρήνη, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λευκωσίας  και στη Λάρνακα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους.

To Sistema Cyprus, είναι μέλος του Sistema Europe, του δικτύου το οποίο φιλοξενεί όλα τα προγράμματα Sistema που είναι εμπνευσμένα από το El Sistema της Βενεζουέλας, τα οποία δραστηριοποιούνται στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης.

 





ΑΡΘΡΟ: Κάποια παιδιά στη Φανερωμένη κλαίνε όταν κλείνει το σχολείο για διακοπές





 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ