Ποιες πόλεις αναμένεται να επηρεάσουν οι καταιγίδες που ξεκινούν από απόψε στην Κύπρο

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει αυτή τη στιγμή την Ελλάδα, καταφθάνει.

 


Article featured image
Article featured image

Το βαρομετρικό χαμηλό που διασχίζει τη Μεσόγειο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή της Ελλάδας, θα συνεχίσει την ανατολική του πορεία και αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας με βροχές από αργά  σήμερα το απόγευμα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με κορύφωση το 24ωρο από περίπου 02:00 απόψε μέχρι 02:00 αύριο βράδυ, σύμφωνα με το kitasweather.com

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό φτάνει στην περιοχή πιο οργανωμένο σε σχέση με προηγούμενα χαμηλά που επηρέασαν την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, αφού θα έχει αρκετή υποστήριξη από τη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, οι περισσότερες βροχές συνεχίζουν να φαίνονται στο δυτικό μισό του νησιού και αναμένεται ότι θα επηρεαστούν καλά περιοχές όπως η Λεμεσός και η Πάφος, που δεν έχουν δεχτεί κάτι ιδιαίτερο από βροχές μέχρι στιγμής.

 

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 1-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 22 έως 24 στα δυτικά και νότια παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός συνεχίζει κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά. Τις αυγινές ώρες, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας μια γραμμή από καταιγίδες (Squall Line) από τα δυτικά και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα πρέπει να έχουν επηρεαστεί οι πλείστες ή όλες οι περιοχές από -έστω και λίγες- βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές θα είναι πιο συχνές, έντονες και μεγαλύτερης διάρκειας στο δυτικό/νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα ανατολικά παράλια, 17 έως 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Χαµηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι τα ξηµερώµατα του Σαββάτου. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη, που το Σάββατο υποχωρεί.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και στα προσήνεµα µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν µεταβλητοί ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν µεταβλητοί ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά. Νωρίς το πρωί δυνατό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, µέχρι τη ∆ευτέρα, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ