Πρώτος στον κόσμο ο mixologist Ιωάννης Ιωάννου από το Λιοπέτρι

Κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό παρασκευής και εκτέλεσης cocktail «Riga Black Balsam Cocktail Challenge 2018».

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα για τον διαγωνισμό αλλά και την σπουδαία νίκη του Ιωάννη στο CheckInCyprus.com, το Riga Black Balsam είναι ένα αρωματικό παραδοσιακό λικέρ της Λετονίας το οποίο παρασκευάζεται από το 1752, περιλαμβάνει 24 φυσικά συστατικά εκ των οποίων τα 17 είναι βότανα. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός σκοπεύει στην προβολή και την προώθησή του παγκοσμίως και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ρίγα όπου συμμετέχουν πάνω από 50 κορυφαίοι bartenders από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Κύπριος mixologist συμμετείχε στο διαγωνισμό παρουσιάζοντας στους διεθνούς βεληνεκούς κριτές όχι απλά ένα κοκτέιλ αλλά ένα ποτό το οποίο κρύβει πίσω του μία ολόκληρη φιλοσοφία με το όνομα Invictus που σημαίνει ανίκητος. Ένα όνομα που στάθηκε ιδιαίτερα σημαδιακό για την νίκη του Ιωάννη. Πρόκειται για ένα κοκτέιλ που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου και περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά με καθαρό πάγο σε σχήμα πυραμίδας με γαρνιτούρα το σύμβολο της αντικαρκινικής κοινωνίας!

 

Διάβασε περισσότερα και δες επίσης βίντεο από τη στιγμή της ανακοίνωσης του νικητή, στο σχετικό αφιέρωμα του CheckInCyprus.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ