6 tips για να γλυτώσεις χρόνο από τις δουλειές του σπιτιού

Ειδικά τώρα, που διανύουμε περίοδο εορτών, κάθε σπίτι έχει ανοίξει δουλειές (του σπιτιού) με φούντες και πού χρόνος για γενική.

 


Article featured image
Article featured image

Οι δουλείες του σπιτιού αποτελούν το μεγαλύτερο βάσανο της καθημερινότητας μας. Σχεδόν όλοι προσπαθούμε να σκαρφιστούμε τρόπους να τις αποφύγουμε, αλλά μάταια…  μένουν εκεί να μας θυμίζουν, όλες εκείνες της φορές που πετάξαμε βιαστικά τα ρούχα στην καρέκλα,  που αφήσαμε το νεροχύτη να μοιάζει με τον «πύργο της Πίζας» και που γενικά, δεν βρίσκουμε τίποτα απολύτως στη θέση του!

Εμείς βρήκαμε 6 τρόπους για να σε βοηθήσουμε να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα και να το δεις το θέμα  πιο θετικά:

 

1. Κάνε δουλείες καθώς περιφέρεσαι στο σπίτι!

Ναι, για εσένα μιλάω που περιφέρεσαι πέρα δώθε μες το σπίτι άσκοπα και βαριεστημένα. Καθώς  κατευθύνεσαι για ακόμη μια φορά προς το ψυγείο, φρόντισε να πάρεις μαζί σου ότι ποτήρια ή πιάτα έχεις παρατήσει στο καθιστικό και ράντισέ τα με νεράκι… κρίμα είναι! Αφού είσαι στο συγκεκριμένο σημείο, κρίμα είναι, πλύνε στα γρήγορα και ότι άλλο έχεις αφήσει για πιο μετά και τοποθέτησε το στο ράφι για μελλοντική χρήση.  Πας στο μπάνιο ή ετοιμάζεσαι για σημαντικό ραντεβού; Ευκαιρία να πάρεις μαζί σου όλα τα άπλυτα που έχεις πεταμένα στο δωμάτιο σου. Μάζεψε τα όλα και ρίξε τα στο πλυντήριο. Έτσι θα απαλλαγείς από τις στοίβες ρούχων που έχουν κάνει κατάληψη στον χώρο σου και θα τακτοποιηθείς στο λεπτό.  

 

2. Βάζε συχνά πλυντήριο 

Μην περιμένεις να πνιγείς από τις στοίβες άπλυτων ρούχων που έχεις παρατημένα παντού στο σπίτι. Αντ’ αυτού, χρησιμοποίησε συχνά το πλυντήριο σου με μικρότερες δόσεις ρούχων για να εξοικονομήσεις χρόνο στο στέγνωμα και στο άπλωμα τους. Βάλε σε εφαρμογή την επιλογή  γρήγορης πλύσης και δες τα ρούχα να αστράφτουν σε λίγα μόλις λεπτά. Και μην ξεχνάς... ο καλύτερος σου φίλος για αυτή τη δουλεία είναι το Dixan, αφού τώρα με τη νέα σύνθεσή του με 30% περισσότερη δύναμη αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμη και τους πιο δύσκολους και λιπαρούς λεκέδες διατηρώντας τα ρούχα σου φρέσκα και μυρωδάτα. 

 

3. Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να συγυρίσεις το βράδυ 

Το ξέρω, έρχεσαι πτώμα από τη δουλεία και θέλεις απλά να χαλαρώσεις στον καναπέ. Δεν χρειάζεται να το κάνεις όμως μόνος σου! Ζήτα τη βοήθεια των παιδιών σου, των φίλων σου ή του/της συντρόφου σου και αφιέρωσε λίγα λεπτά για να τα βάλεις όλα πίσω στη θέση τους.  Πέτα ότι δεν χρειάζεσαι και φρόντισε να βάλεις μια τάξη στο χώρο σου. Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά θα δεις πως ο χώρος έχει αλλάξει και θα σε βοηθήσει να ορίσεις τις προτεραιότητες σου. Το ωραίο με αυτή τη μέθοδο, είναι ότι το σπίτι σου παραμένει συγυρισμένο για την επόμενη μέρα, πριν πας καν στη δουλειά.

 

4. Προσπάθησε να ορίσεις τη θέση των αντικειμένων σου

Τι εννοούμε με αυτό; Η αγαπημένη σου πολυθρόνα δεν χρειάζεται να αλλάζει κάθε μέρα θέση. Όρισε τη θέση των επίπλων σου και μην κάνεις συνέχεια αλλαγές. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις τη σκόνη που αφήνει κάθε άσκοπη μετακίνηση και θα οριοθετήσεις τον χώρο σου. Δεν λέω να έχεις στρατιωτική πειθαρχία, αλλά να κατέχεις μια στοιχειώδη θέση για κάθε πράγμα που βρίσκεται στο σπίτι σου, έτσι ώστε να το τακτοποιείς εύκολα και γρήγορα.





5. Πέταξε ότι δεν χρειάζεσαι

Ναι, είναι εντάξει να πετάξεις το παλιό σου κασετόφωνο που δεν δουλεύει πια… Πίστεψέ με δεν θα το χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά, όσο κι’ αν νομίζεις πως κάποτε θα σου χρειαστεί. Αν δεν έχεις μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, το να μαζεύεις άχρηστα πράγματα του τύπου «κάποια μέρα μπορεί να το χρειαστώ» το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γεμίσεις το σπίτι σου με ακαταστασία και σκόνη. Πέταξε ή ανακύκλωσε ότι πλέον δεν χρειάζεσαι πριν αρχίσουν να μαζεύονται και να σου στερούν ζωτικό χώρο. Άλλωστε less is more!

 

6. Βάλε μουσική

Ποιος είπε ότι οι δουλείες του σπιτιού είναι μόνο αγγαρεία; Βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει και άσε τον ρυθμό να κάνει τα υπόλοιπα. Φτιάξε διάθεση, χόρεψε στο ρυθμό της μουσικής και διασκέδασε το. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις και τη γυμναστική που όλο έλεγες να ξεκινήσεις  και δεν το έκανες ποτέ!



Ακολουθήσε τις πιο πάνω συμβουλές και δες πως μπορείς να κάνεις τις δουλείες του σπιτιού σου να μοιάζουν παιχνιδάκι! Και μην ξεχνάς τον καλύτερο σου σύμμαχο… το Dixan, που με την ανανεωμένη του σύνθεση προσφέρει περισσότερη δύναμη ανά σταγόνα και αφαιρεί ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ