Τρεις γυναίκες που εκτονώνουν τη δημιουργικότητά τους... αφού σχολάσουν

Η Μαριάννα, η Χρυστάλλα και η Helen, εκτός από τη (κανονική) δουλειά τους, στον ελεύθερό τους χρόνο φτιάχνουν (ή προμηθεύονται) και μας προσφέρουν πρωτότυπες δημιουργίες -πρωτότυπες προτάσεις για δώρα.

 


Article featured image
Article featured image

Κάθε φορά που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, στο μυαλό μου, εκτός από δεντράκια, χαρές και πανηγύρια, έχω πάντοτε και μια μικρή έγνοια: να βρω και να προλάβω να αγοράσω το κατάλληλο δώρο για το κάθε ένα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Κάνοντας, λοιπόν, μια ενδελεχή έρευνα επί του θέματος, αποφάσισα φέτος να ξεφύγω από τα κλασικά δώρα.

Φέτος, σκέφτηκα να μην επισκεφθώ και πάλι ένα ακόμα πολυκατάστημα για να προμηθευτώ τα χριστουγεννιάτικα δώρα, αλλά να πρωτοτυπήσω και ταυτόχρονα να στηρίξω νέους και δημιουργικούς ανθρώπους.

Ως εκ τούτου, βρήκα τρεις νεαρές γυναίκες που παράλληλα με τη δουλειά τους, τον ελεύθερο τους χρόνο, φτιάχνουν και πωλούν πρωτότυπα δώρα, τα οποία μπορούμε να χαρίσουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών και όχι μόνο, στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η Μαριάννα είναι Graphic Designer και παράλληλα φτιάχνει δώρα για νεογέννητα, η Χρυστάλλα εργάζεται ως Λειτουργός Λογιστηρίου και παράλληλα πωλεί κοσμήματα τα οποία προμηθεύεται από διάφορους σχεδιαστές, ενώ η Helen παράλληλα με τη Διδασκαλία πωλεί διάφορες χειροποίητες κατασκευές, τις οποίες φτιάχνει η ίδια.

 

Μαριάννα Παναγιώτου / thousants by m:a:p:u

Μια Graphic Designer που φτιάχνει δώρα για νεογέννητα.



 

«Εργάζομαι ως Graphic designer, ωστόσο τον ελεύθερο μου χρόνο φτιάχνω χειροποίητα δώρα για νεογέννητα (from scratch), σχεδιάζω οτιδήποτε μπορεί να τυπωθεί και όχι μόνο.

Φτιάχνω παιδικές λαμπάδες για το Πάσχα και το τελευταίο μου εγχείρημα είναι να γράψω και να σχεδιάσω ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο «Ένα ψάρι μα τι ψάρι, που ‘χει χάρη και καμάρι», το οποίο με λίγα λόγια μάς λέει ότι είναι εντάξει να είμαστε διαφορετικοί.

Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τον γιο μου τον Ρένο και είναι σε διαδικασία έκδοσης.

Αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με αυτό, γιατί με αυτό τον τρόπο βγάζω την παιδικότητα και τη φαντασία μου προς τα έξω. Είναι τρόπος έκφρασης και δημιουργίας.

Πολύ σύντομα μάλιστα, θα παρουσιάσω την καινούρια μου συλλογή για τα νεογέννητα».

Μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες της Μαριάννας στην σελίδα της στο FB: thousants by m:a:p:u.

 

 

 

 

 

Χρυστάλλα Μυλωνά / Lala’s Online Store

Η Χρυστάλλα Μυλωνά εργάζεται ως Λειτουργός Λογιστηρίου και τον ελεύθερο της χρόνο πωλεί κοσμήματα, τα οποία προμηθεύεται από διάφορους σχεδιαστές κοσμημάτων.



 

«Παρόλο που αγαπώ τη δουλειά μου ήθελα να ασχοληθώ και με κάτι διαφορετικό (εκτός από αριθμούς και λογιστικά) με το οποίο θα απασχολούσε το μυαλό μου ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και από τα διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω.

Έτσι, ασχολήθηκα με τα κοσμήματα. Έχω δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook με το όνομα Lala’s Online Store, όπου μπορεί κάποιος να δει τα κοσμήματα από διάφορους σχεδιαστές και να στείλει προσωπικό μήνυμα για τυχόν απορίες και παραγγελίες.

Τώρα τα Χριστούγεννα, υπάρχουν όμορφα κοσμήματα που μπορεί κάποιος να δωρίσει σε ξεχωριστά και αγαπημένα του πρόσωπα».

 

 

 

 

Helen Κυριάκου Τσατσουάνγκ

Μια ζωγράφος που παράλληλα με τους πίνακες, πωλεί χειροποίητες κατασκευές και άλλες δημιουργίες.



«Η κύρια μου δουλειά είναι ζωγράφος. Έχω τελειώσει ΒA (Hons) Fine Art στο Canterbury στο Kent της Αγγλίας και τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με τη διδασκαλία τέχνης σε παιδιά και ενήλικες.

Μπορεί να ασχολούμαι κυρίως με τη ζωγραφική, αλλά παράλληλα μού αρέσουν και οι χειροτεχνίες. Γενικότερα μου αρέσει να επενδύω σε καινούριες τεχνικές.

Η τέχνη ανέκαθεν ήταν κομμάτι της ζωής μου και γενικά μου αρέσει να ψάχνομαι σε διάφορους τομείς. Είναι κάτι χαλαρωτικό και με σωστή καθοδήγηση συμβάλει στην αποβολή του άγχους, της κακής ενέργειας, ακόμα και στη άμβλυνση άλλων συναισθηματικών προβλημάτων.

Στη σελίδας μου στο Facebook μπορεί κανείς να βρει πολλούς πίνακες, διάφορες δημιουργίες και χειροποίητες κατασκευές.

Από το 2014 και κάθε χρόνο διοργανώνω μεγάλες εκθέσεις όπου μπορεί ο κόσμος να βρει πολλές από τις δημιουργίες μου, να αγοράσει άμεσα ή να παραγγείλει κάποιο έκθεμα το οποίο έχει ήδη πουληθεί.

Μάλιστα την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου στο Pefkos City Hotel διοργανώνω χριστουγεννιάτικη έκθεση. Θα βρίσκομαι εκεί από τις 10.00 μέχρι και τις 19.00».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ