Το GDPR «βάζει χέρι» στις χειρόγραφες επιστολές που στέλνουμε στον Άη Βασίλη

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν εξαιρεί κανέναν, ούτε καν τον Άγιο Βασίλη.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία από άρθρο: Διαβάσαμε τα γράμματα που έστειλαν στον Αϊ Βασίλη παιδιά από την Κύπρο.

 

Μόνο με τη σύμφωνη συγκατάθεση του κηδεμόνα, θα μπορούν εφεξής τα παιδιά να αποστέλλουν τις κλασσικές χριστουγεννιάτικες επιστολές τους, στον Άγιο Βασίλη, βάσει της νέας νομοθεσίας περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αυτό, τουλάχιστον, θα ισχύει για όσα παιδιά επιλέξουν να στείλουν την επιστολή τους στον Άγιο Βασίλη ηλεκτρονικά, μέσω της νέας υπηρεσίας που προσφέρουν από φέτος τα Κυπριακά Ταχυδρομεία μαζί με τη CYTA, www.post2santa.com*.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής, τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνούν με τον αγαπημένο τους Άγιο, ο οποίος μάλιστα θα τους απαντά στις επιστολές τους, σε γιορτινό επιστολόχαρτο και φάκελο, χωρίς καμία χρέωση.

Και μπορεί μεν, το γεγονός να αφορά παιδικές επιστολές προς τον Άγιο Βασίλη, ωστόσο αυτές μπορεί να περιέχουν αρκετά προσωπικά δεδομένα τόσο του παιδιού όσο και της οικογένειάς του, οι οποίες πρέπει να διασφαλιστεί πως θα χρησιμοποιηθούν μόνο για το σκοπό που δίδονται.

Εξ ου και τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, πριν επιτρέψουν τη σύνταξη της επιστολής προς τον Άγιο Βασίλη, ζητάνε από τους κηδεμόνες των παιδιών τα στοιχεία τους, όπως και την έγκρισή τους για τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.



Σε επικοινωνία που είχαμε με λειτουργό των Κυπριακών Ταχυδρομείων, μάθαμε πως όσοι επιθυμούν να λάβουν απάντηση από τον Άγιο Βασίλη θα πρέπει να στείλουν την επιστολή τους ηλεκτρονικά, μέσω της νέας αυτής πλατφόρμας. Το ταχυδρομείο θα εξακολουθεί, βεβαίως, να δέχεται και τις παραδοσιακές χειρόγραφες επιστολές, ωστόσο αυτές θα μένουν αναπάντητες. 

**Η πλατφόρμα www.post2santa.com θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2018.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ