Στη νέα βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου θα υπάρχει και μια χρονοκάψουλα

Τι θα περιέχει η χρονοκάψουλα η οποία θα «ξεκλειδωθεί» το 2089.

 


Article featured image
Article featured image

Η CITY βρέθηκε χθες (Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου) στους χώρους της ολοκαίνουργιας βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μεταξύ άλλων μάθαμε πως, την Τετάρτη,5 Δεκεμβρίου, ημέρα της επίσημης τελετής εγκαινίων, θα προστεθεί μια... χρονοκάψουλα στον χώρο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο απερχόμενος Πρύτανης και η Πρόεδρος της ΦΕΠΑΝ, θα τοποθετήσουν σε κρύπτη του κτίσματος υλικό που θα αφορά στη σημερινή εποχή, όπως επίσης και μια επιστολή του ιδίου του Νίκου Αναστασιάδη.

Το συγκεκριμένο υλικό θα «ξεκλειδωθεί» και θα αποτελέσει δημόσιο κτήμα το 2089, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 

Ανοιχτό σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς και ευρύ κοινό από χθες (Δευτέρα( το Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου».

Μια βιβλιοθήκη-στολίδι, όχι μόνο του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και ολόκληρου του νησιού.

«Αισθητικά το κτήριο είναι άρτιο, αλλά κάθε άλλο παρά προς τέρψη οφθαλμών είναι» δήλωσε μεταξύ άλλων στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με την ίδια, το κέντρο Πληροφόρησης είναι εδώ για να εξυπηρετήσει το κοινό, το οποίο και προσκαλείται να προσέλθει, είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Η βιβλιοθήκη φιλοξενεί αυτή τη στιγμή πέραν των 600 χιλιάδων εντύπων, εκατομμύρια άρθρα σε ηλεκτρονική μορφή και άλλα τόσα ψηφιοποιημένα έγγραφα, κι όμως μετρά πληρότητα της τάξης του 65%.



Δείτε φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη πιο κάτω:

 

Ανοιχτό σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς και ευρύ κοινό από χθες το Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ