Τέλος στο «I am Amsterdam»

Το διάσημο αξιοθέατο δεν υπάρχει πια.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της ολλανδικής πρωτεύουσας, το «I am Amsterdam» δεν υπάρχει πια, καθώς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να το απομακρύνει οριστικά.

Το συγκεκριμένο σημείο, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή, καθώς υπολογίζεται πως τουρίστες έβγαζαν εκεί καθημερινά σχεδόν 8.000 φωτογραφίες.  

Το «I Amsterdam» τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μπροστά από το Εθνικό Μουσείο πριν από 14 χρόνια.

Η απόφαση να απομακρυνθούν τα γράμματα ελήφθη από το αριστερό κόμμα GroenLinks, που έχει αυτήν τη στιγμή την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.   

Όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος, το σλόγκαν είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα».   

Το Άμστερνταμ, μια πόλη 850.000 κατοίκων, πάσχει από «υπερ-τουρισμό» καθώς δέχεται κάθε χρόνο πάνω από 12 εκατομμύρια τουρίστες, είτε από άλλες Ολλανδικές πόλεις, είτε από το εξωτερικό.   

«Το μήνυμα "I Amsterdam" είναι πως είμαστε όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη», σχολίασε η Femke Roosma, μέλος των GroenLinks. 

Με πληροφορίες από τη Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ