Πήραν ξύλα για να ζεσταθούν από κλειστό καφενείο και άφησαν 10 ευρώ στην είσοδο

Είναι που έρχονται οι ξένοι και αλλοιώνουν τον πολιτισμό και τις αξίες μας.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν είμαστε απόλυτοι, ούτε και έχουμε σκοπό να αγιοποιήσουμε τον οποιοδήποτε απλώς και μόνο επειδή είναι πρόσφυγας ή μετανάστης. Ωστόσο, τέτοιες πράξεις όπως αυτή που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Βύσσα στον Έβρο, αποδεικνύουν πως αν σε κάθε άνθρωπο που σε έχει ανάγκη, προσφέρεις το ελάχιστο, αυτό που μπορείς, το πιο πιθανόν είναι αυτός να το ανταποδώσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Μια ομάδα μεταναστών, οι οποίοι πέρασαν από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο το βράδυ της Δευτέρας, περνώντας από ένα καφενείο, εντόπισαν στοίβες από ξύλα για το τζάκι. Με τη θερμοκρασία να είναι υπό το μηδέν, αποφάσισαν να πάρουν μερικά ξύλα για να ζεσταθούν, αλλά πριν φύγουν άφησαν στην είσοδο του κλειστού καφενείου ένα φάκελο με ένα σημείωμα προς τον ιδιοκτήτη και ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ για τα ξύλα που του πήραν.   

«Χθες το βράδυ μια ομάδα ανθρώπων ήρθαμε από την Τουρκία. Εξαιτίας του κρύου έπρεπε να ανάψουμε μια φωτιά και χρησιμοποιήσαμε τα ξύλα σας. Παρακαλώ, δεχτείτε αυτά τα ευρώ» επισημαίνεται στο σημείωμα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Δημήτρη Καζαντζή, είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, διευκρινίζοντας ότι καθημερινά περνούν από το καφενείο του δεκάδες μετανάστες χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ