Έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι για ένα χαστούκι;

Όταν η κάθε μορφή βίας απέναντι σε μία γυναίκα, ξεπλένεται με χάχανα, ναζιάρικες πόζες και σέξι προφίλ, δεν είναι αστείο, ούτε αθώο.

 


Article featured image
Article featured image

Ειδικά όταν αυτό το ξέπλυμα γίνεται στο πλαίσιο εκπομπής που μεταδίδεται σε ανοιχτή ζώνη από την τηλεόραση, την οποία μπορεί να παρακολουθεί μία γυναίκα  που καθημερινά τρώει χαστούκια και σιωπά, γιατί «έλα μωρέ, ένα χαστούκι είναι» ή ένας άντρας που δίνει χαστούκια καθημερινά δικαιολογώντας την πράξη του με ένα «έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι για ένα χαστούκι…».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, σε βραδινό talk show της ελληνικής τηλεόρασης, η Σταρ Ελλάς Ιωάννα Μπέλλα σε ερώτηση του παρουσιαστή αν έχει φάει ποτέ ξύλο από σύντροφό της δήλωσε, «Ξύλο.. Εντάξει... Έχω φάει ένα χαστούκι. Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό; Στον έντονο τσακωμό, έτσι; Ποια γυναίκα δεν έχει φάει; Όποια γυναίκα πει ότι δεν έχει φάει ή ότι δεν έχει κάνει πλαστική, λέει ψέματα».

Και σαν μην έφτανε η πιο πάνω δήλωση – προσωπική παραδοχή, η κυρία Μπέλλα θέλησε να διευκρινίσει με τον πλέον άκομψο τρόπο ότι μέχρι σήμερα η ίδια δεν έχει δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση, γιατί η ίδια δεν το έχει προκαλέσει: «Στη ζωή μας ελκύουμε αυτό που στην πραγματικότητα επιζητούμε. Δεν έχω πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης γιατί δεν το έχω προκαλέσει». Επιβεβαιώνοντας άθελά της, ένα από τα πιο σεξιστικά στερεότυπα της πατριαρχικής κοινωνίας, που θέλουν πάντα τη γυναίκα για ευθύνεται για τη βίαιη και ανάρμοστη συμπεριφορά του άντρα.

Όση ώρα η Σταρ Ελλάς εκσφενδόνιζε τις πιο πάνω δηλώσεις, στο Twitter γινόταν χαμός από σχόλια που έκριναν αρνητικά τις δημόσιες τοποθετήσεις του μοντέλου.

 



Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις εδώ





Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η Ιωάννα Μπέλλα είπε όσα είπε συνειδητά και έχοντας γνώση του τι σημαίνουν όσα δήλωσε δημόσια, ωστόσο αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι μία κοπέλα 22 ετών, πιστεύει αυτά τα πράγματα και λειτουργεί κατ’ αυτό τον τρόπο, μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες, τότε πρέπει όλοι να ξανακοιταχτούμε στον καθρέφτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ