Στο σινεμά «Ο Αλχημιστής» του Πάουλο Κοέλιο

Όλο το σύμπαν συνωμότησε για να μπορέσεις επιτέλους να πας σινεμά μαζί με τη θεία σου.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι 16 χρόνια τώρα που ο Λόρενς Φίσμπερν ήθελε να μεταφέρει τον «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο στη μεγάλη οθόνη, αλλά ήταν μια συνομιλία του με τον Μάρτιν Σκορσέζε που έκανε το σχέδιο να πάρει μπρος.

Επιτέλους, το αγαπημένο βιβλίο της θείας σου και της κάθε θείας, φτάνει στη μεγάλη οθόνη.

Συγκεκριμένα, ο Λόρενς Φίσμπερν ήθελε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Πάολο Κοέλιο εδώ και 16 χρόνια, αλλά δήλωσε ότι μια συνομιλία με τον Μάρτιν Σκορσέζε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μαρόκο έθεσε το σχέδιο σε προοπτική.

 

 

«Είκοσι χρόνια δεν είναι τόσο πολύ για να περιμένουμε» είπε συγκρίνοντας τον χρονικό ορίζοντα των τριών δεκαετιών που χρειάστηκε ο Σκορσέζε για να παρουσιάσει στην οθόνη την ταινία «Silence».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι το πνευματικό μήνυμα του μυθιστορήματος του 1988 εξακολουθεί να έχει απήχηση και ότι η πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ θρησκειών έχει ιδιαίτερη σημασία τώρα.

«Μιλάει σε όλους, σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που με κάνει τόσο παθιασμένο να το φέρω στην οθόνη», ανέφερε.

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος εγκωμίασε επίσης τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του καλοκαιριού «Black Panther» και τον αντίκτυπό της στη διαφορετικότητα. «Η σημασία δεν μπορεί να υποτιμηθεί, γιατί αυτή είναι μια ταινία την οποία οι μαύροι άνθρωποι, οι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής, οι άνθρωποι της αφρικανικής διασποράς περίμεναν να δουν εδώ και 100 χρόνια», τόνισε.

«Περιμέναμε να δούμε τον εαυτό μας να απεικονίζεται με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε. Ο ηθοποιός προέβλεψε επίσης ότι θα υπάρξουν περισσότερες παρόμοιες ταινίες, τονίζοντας ότι τα πράγματα στο Χόλιγουντ αλλάζουν σε σχέση με τη διαφορετικότητα, το φύλο και τον μη αποκλεισμό. «Τα πράγματα γίνονται ολοένα και καλύτερα και οι άνθρωποι δεν προσπαθούν μόνο, οι άνθρωποι τα καταφέρνουν» συμπλήρωσε.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο «Αλχημιστής» είναι η ιστορία του Σαντιάγο, ενός νεαρού βοσκού της Ανδαλουσίας, που αφήνει την πατρίδα του για να ριχτεί στην αναζήτηση ενός θησαυρού κρυμμένου στις πυραμίδες.

Στο δρόμο, ο Σαντιάγο θα συναντήσει μια πανέμορφη γυφτοπούλα, έναν άντρα που αποκαλεί τον εαυτό του βασιλιά κι έναν αλχημιστή, ο οποίος θα τον μάθει να διαβάζει τα σημάδια της μοίρας, να ακούει την καρδιά του και, πάνω απ' όλα, να ακολουθεί με πίστη και αποφασιστικότητα το όνειρό του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ