Σημαντική επιδείνωση του καιρού από απόψε επηρεάζει όλο το νησί

Δεν αποκλείονται και οι πρώτες χιονοπτώσεις στο Τρόοδος.

 


Article featured image
Article featured image

Χαμηλό βαρομετρικό από τη Μαύρη Θάλασσα επηρεάζει την περιοχή μας με ψυχρό μέτωπο και καταιγίδες. 

Όπως αναφέρει το kitasweather.com, βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη Μαύρη Θάλασσα, επεκτείνεται προς την περιοχή μας και θα μας επηρεάσει το ψυχρό του μέτωπο απόψε. Καθώς θα μας πλησιάζει το ψυχρό μέτωπο από τα δυτικά, οι καταιγίδες θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται μπροστά από το μέτωπο, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου – Ρόδου, όπου αναμένεται να σχηματιστεί μια γραμμή από καταιγίδες οι οποίες προοδευτικά θα επηρεάσουν όλο το νησί, αρχικά από τα δυτικά.

Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης και πολύ ελαφριάς χιονόστρωσης.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά – νοτιοδυτικά. Μέχρι τις αυγινές ώρες, θα πρέπει να έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ή και ακραίες, με ισχυρές βροχοπτώσεις, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και χαλάζι. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται ελαφριά χιονόπτωση ή χιονόνερο στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χωρίς χιονόστρωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και υψηλότερα ορεινά 4-5 μποφόρ, με ριπές έως 6 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι θα ενισχύονται στα 5-6 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Αύριο βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού και πάλι και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση και πιθανόν ελαφριά και πρόσκαιρη χιονόστρωση. Την περιοχή θα επηρεάζει πολύ ισχυρό και ψυχρό, δυτικό ρεύμα αέρα.

Την Τετάρτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν ακόμα λίγες σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την περιοχή θα επηρεάζει πολύ ισχυρό και ψυχρό, δυτικό ρεύμα αέρα.

 





Διευκρίνιση:

Οι προβλέψεις και συστάσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα kitasweather αποτελούν δουλειά του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Έρικ Κίτα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους. Συνίσταται παρακολούθηση του καιρού και ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για αποφυγή ταλαιπωριών και πιθανών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Βαροµετρικό χαµηλό που δηµιουργείται στο Αιγαίο συνοδευόµενο από µετωπική δραστηριότητα κινείται βορειοανατολικά και επηρεάζει τον καιρό στην περιοχή. Σήµερα το απόγευµα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε σποραδικές βροχές και ενδεχοµένως µεµονωµένη καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί µέτριοι ως ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί συννεφιασµένος µε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Σε ορισµένες καταιγίδες θα παρατηρηθεί χαλαζόπτωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί 5 µποφόρ και παροδικά πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα καταστεί µερικά συννεφιασµένος ενώ παροδικά δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή µεµονωµένη καταιγίδα. Το απόγευµα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν για να φέρουν πιο οργανωµένες βροχές ή µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί µέχρι δυτικοί και αργότερα µέχρι βορειοδυτικοί, µέτριοι 4 µποφόρ και στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι παροδικά µερικά συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο λίγων τοπικών βροχών και τη θερµοκρασία να σηµειώνει περαιτέρω πτώση και να βρίσκεται σε χαµηλότερα των κανονικών για την εποχή επιπέδων. Νέα διαταραχή θα µας επηρεάσει από τα ξηµερώµατα της Παρασκευής µε βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς άνεµους. Η µέγιστη θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ