Γιατί μας εξέπληξε η στάση του πατέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας;

Η αξιοπρέπεια, η λογική και η ανθρωπιά δεν εξανεμίζονται ούτε όταν βιώνεις την πιο βαριά απώλεια.  

 


Article featured image
Article featured image

Χθες, κυκλοφόρησε τηλεοπτικά και διαδικτυακά, ένα βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του 19χρονου -κατηγορούμενου για συνέργεια στη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη- από συγκρατούμενούς του στη φυλακή που κρατείται.

Στην πλειοψηφία τους τα σχόλια και οι αντιδράσεις του κόσμου, ήταν επιδοκιμαστικά ανάγοντας την πράξη του ξυλοδαρμού ως τη μορφή δικαιοσύνης και τιμωρίας που άρμοζε στον κατηγορούμενο για το κακό που διέπραξε.

Κι όμως, κάπου ανάμεσα στα λαϊκά δικαστήρια και τη μαζική οργή, μια φωνή λογικής επενέβη για να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Αυτή του πατέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας, παρενέβη τηλεφωνικά σε τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας  τονίζοντας: «Καταδικάζω τα θλιβερά που συνέβησαν στη φυλακή. Πραγματικά. Αλίμονο αν γίνουμε κοινωνία ζούγκλας. Θέλουμε να δικαστούν όπως πρέπει. Συμμερίζομαι και τον γονιό του παιδιού αυτού που τα βλέπει αυτά», είπε.   

Ο 19χρονος, μετά τον ξυλοδαρμό, αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες των φυλακών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί δυο άτομα από τα συνολικά επτά που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση. 

Ο κατηγορούμενος ενώ βρισκόταν στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα, ξυλοκοπήθηκε από άλλους κρατούμενους, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. 

Υπάρχουν πληροφορίες πως ο ίδιος έχει αφήσει υπόνοιες για βιασμό του μετά την επίθεση, αλλά η δίοικηση του Ευαγγελισμού, όπου μεταφέρθηκε ο 19χρονος μετά τον ξυλοδαρμό, δεν τις επιβεβαιώνει αλλά επίσης δεν τις έχει ακόμη διαψεύσει με ανακοίνωση.

 

 

Με πληροφορίες από LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ