Η ζυθοβιομηχανία στην Ευρώπη βρίσκεται σε ανοδική πορεία

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των Ζυθοποιών Ευρώπης, η παραγωγή μπύρας αυξήθηκε κατά 2 εκατομμύρια HL, φθάνοντας τα 39,6 δισεκατομμύρια λίτρα και σημειώνοντας αξιοσημείωτη άνοδο στις εξαγωγές.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης κ. Παύλος Φωτιάδης ανέλυσε στις Βρυξέλλες την ανοδική πορεία της παραγωγής μπύρας και την τεράστια συμβολή της στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και στη βιώσιμη ανάπτυξη της Γηραιάς Hπείρου.

Μιλώντας κατά το  8ο Συμπόσιο “Beer Serves Europe”, ενώπιον εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτών, Ευρωπαίων διπλωματών, καθώς επίσης και ζυθοποιών απ’ όλη την Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Φωτιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ενώ η κατανάλωση της μπύρας έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, οι εξαγωγές μπύρας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο όλων των εποχών με το ποσοστό να ανέρχεται στα 22%, ενισχύοντας σημαντικά την ευρωπαϊκή ζυθοβιομηχανία».

 

 

Τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης που ακολούθησε του Συμποσίου, τίμησε με την παρουσία του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ο κ. Βιτένις Αντριουκαΐτις, ο οποίος συνεχάρη τους Ευρωπαίους Ζυθοποιούς για την πρωτοβουλία και δέσμευση τους στην παροχή διατροφικών πληροφοριών προς τους καταναλωτές. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Η διαφάνεια είναι ιδιαίτερα σημαντική στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών τα τελευταία χρόνια και οι ζυθοποιοί αποτελούν ήδη παράδειγμα για τον κλάδο».

Συνεχίζοντας ο κ. Αντριουκαΐτις είπε «Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την αυξημένη παραγωγή και κατανάλωση της μπύρας με χαμηλό αλκοόλ ή και χωρίς αλκοόλ. Αυτό καταδεικνύει ότι η βιομηχανία της μπύρας καινοτομεί και απαντάει στην στροφή των καταναλωτών για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Δημιουργείται λοιπόν μια αμοιβαία ωφέλιμη κατάσταση για όλους: πιο υγιεινές επιλογές για τους ανθρώπους και νέα αγορά για τους παραγωγούς».

Σήμερα υπάρχουν περίπου 9.500 ζυθοποιεία στην Ευρώπη, με 20 περίπου νέα ζυθοποιεία να δημιουργούνται κάθε εβδομάδα, προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές και ποικιλία στον καταναλωτή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ