Η πραγματική ιστορία πίσω από το βίντεο που συγκλόνισε το διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες

Τα καλύτερα και τα χειρότερα σενάρια τα γράφει η ζωή και αυτά (πρέπει) να γίνονται ταινίες.

 


Article featured image
Article featured image

Κάπως έτσι προέκυψε και η ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη «My Brother», της οποίας το περιεχόμενο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη ως προς τα πραγματικά μηνύματα που ήθελε να στείλει προς το κοινό.

Ωστόσο, το «My Brother αναμφίβολα αποτελεί γροθιά στις λουστραρισμένες συνειδήσεις μας θίγοντας μια καθημερινότητα που ενώ όλη γνωρίζουμε, οι περισσότεροι επιλέγουμε να αγνοούμε.

Η Ελληνοαμερικανίδα, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, παραγωγός της ταινίας και ιδρύτρια της ηλεκτρονικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης, # RespectLife, έπειτα από την δημοτικότητα του βίντεο μίλησε δημόσια για την βιωματική της εμπειρία, η οποία ήταν και η αιτία της δημιουργίας της εκστρατείας και του εν λόγω βίντεο, «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμερική και πάντα όταν ερχόμουν τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, έβλεπα μία διαφορά στο πώς αντιμετωπίζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα. Έχω μία αδερφή με ειδικές ανάγκες η οποία βρίσκεται πάνω σε αμαξίδιο. Όταν πριν κάποια χρόνια ήρθε στην Ελλάδα για το γάμο μου, θέλησε να της δείξω τις ομορφιές της πόλης που έμενα. Το τι συνέβη, είναι πολύ κοντά σε αυτό που βλέπεται στην ταινία. Κάπως έτσι ξεκίνησε το σκεπτικό, να δημιουργηθεί ένα βίντεο και να καταδείξει ότι, εάν μετακινείσαι με αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορείς να κάνεις μία δουλειά, να περάσεις το δρόμο» είπε.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, η Οινοποιία Μανουσάκη, η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής και η Ελληνική εταιρεία παραγωγής Indigo View, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν αυτήν την εξαιρετική ταινία με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερη προσοχή και να δείξουν πως είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. «Με ένα βίντεο δεν θα αλλάξουν όλα αυτά, αρκεί να ανοίξει μία συζήτηση».

 





ΑΡΘΡΟ: Αν παρκάρεις στα πεζοδρόμια δες αυτό το βίντεο





 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ