Τα 10 ίσως πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού αυτή την περίοδο

Τα πιο φωτογραφημένα σημεία της πόλης! Κι όταν αναφερόμαστε σε πόλη, δεν εννοούμε κατ’ ανάγκη κάποια συγκεκριμένη πόλη του νησιού, αλλά την Κύπρο γενικότερα. Άλλωστε, μια πόλη είμαστε!

 


Article featured image
Article featured image

Όντας σε περίοδο γιορτών, λογικό είναι ο κόσμος να βολτάρει στο κέντρο με το κινητό ανά χείρας και τον αντίχειρα έτοιμο για το επόμενο ενσταντανέ! Κυρίως φωτογραφίζουμε τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο ή / και κάτι καινούργιο που εμφανίστηκε τώρα και θέλουμε να το ποστάρουμε στα social media σε πρώτη προβολή πριν το κάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

 

Πιο κάτω θα βρεις μια λίστα με τα πιο πολυφωτογραφημένα των ημερών σε Facebook και Instagram, γιορτινά και όχι μόνο!

 

1.

Η νέα βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου ή πιο σωστά το Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου». Οι εικόνες από το εσωτερικό του εξαιρετικού αρχιτεκτονήματος του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean Nouvel άρχισε ήδη να κατακλύζει τα social media.

 

 

2.

Το «καπουτσίνο», όπως το ονόμασαν, στην Παραλία της Κισσόνεργας, στην Πάφο. Η παραλία των Ποτίμων, συγκεκριμένα, ξέβρασε αφρούς-σαπουνάδα και οι ντόπιοι εννοείται πως έσπευσαν να φωτογραφήσουν. Σύμφωνα με μια ακτομηχανικό, το εν λόγω φαινόμενο εμφανίζεται σε αρκετές περιοχές, όχι πολύ συχνά, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει. Συνήθεις λόγοι είναι ανθρωπογενείς παράγοντες, όπως πχ όταν κάποιο καράβι πλένει τα μπάρια του ή από άλλο συνδυασμό οργανικών στοιχείων.

 

 

3.

Ο επιβλητικός γυάλινος Ποιητής του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, έξω από το παλιό Δημαρχείο Λευκωσίας, και πάνω από τη νέα Πλατεία Ελευθερίας, είναι η απόλυτη ατραξιόν του κέντρου της Πρωτεύουσας. Μένει τώρα να τον συνηθίσουν όσοι δυσκολεύονται…




 


 

 


 

 



 

 

 


 

 


 

 

 


#ποιητής #βαρώτσος #δημαρχείολευκωσίας #λευκωσία #κύπρος

A post shared by Valentinos Kokkinos (@valentinoskokkinos) on




 

 

4.

Το μεγάλο κόκκινο στολίδι-λάμπα στον Δήμο Λάρνακας, σε μια αποβάθρα των Φοικικούδων, είναι σαφέστατα ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία για την πόλη του Ζήνωνα. Πέρσι, μάλιστα, το ανέδειξε μέχρι και το Reuters!

 

 

5.

Έπειτα από πολλά χρόνια, ο Δήμος Λεμεσού άλλαξε επιτέλους το δέντρο έξω από το Διοικητήριο, εξ ου και οι Λεμεσιανοί έσπευσαν να βγάλουν μια καινούργια σέλφι με το νέο μεγάλο χριστουγεννιάτικο σημείο της πόλης.

 

 

6.

Ο ύψους 45 μέτρων τροχός στην Παραμυθούπολη Λευκωσίας, με τα πολύχρωμα λαμπάκια, είναι διαχρονικά ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα «χριστουγεννιάτικα» σημεία στη Λευκωσία.




 

 

7.

Πλήρως ανακαινισμένη, εμπλουτισμένη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη άνοιξε αρχές Σεπτεμβρίου τις πύλες της για το κοινό η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού. Ένα νέο στολίδι για την πόλη της Λεμεσού, εξ ου και οι πολλές φωτογραφίες με το ιστορικό μέγαρο Αντώνη Πηλαβάκη να κατέχει εξέχουσα θέση στο πλάνο!

 

 

8.

Υπερμεγέθη τροχό δεν έχει μόνο η Λευκωσία, αφού το Christmas Land στον Εναέριο ήρθε για να ανεβάσει και τη διάθεση των Λεμεσιανών στα ύψη, με βόλτες για όλη την οικογένεια!

 

 

9.

Σε σχέση με την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αυτό που είδαμε και μας εντυπωσίασε είναι σαφέστατα οι θάμνοι έξω από το Δημαρχείο Σωτήρας, οι οποίοι άλλαξαν σε τυλιγμένα δώρα, με λαμπιόνια.

 

 

10.

Το μεγάλο Big Ben που φτιάχτηκε από μπισκότα gingerbread και βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου Annabelle, στην Πάφο εδώ και μερικές ημέρες, έχει αυτές τις μέρες την τιμητική του. Ο Δώρος Νεάρχου, chef de partie του ξενοδοχείου, για ακόμα μια φορά μας εντυπωσίασε, φτιάχνοντας έπειτα από 600 ώρες δουλειάς, έχοντας τη βοήθεια πολλών εργαζομένων στο ξενοδοχείο, ένα πιστό αντίγραφο του Big Ben, από μπισκότα gingerbread.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ