Στο κινεζικό πάρκο που θα γίνει στην Πάφο θα έχει και panda

Το κινεζικό στολίδι, όπως το έχουν χαρακτηρίσει, θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης.

 


Article featured image
Article featured image

Το πάρκο θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Πάδου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Κύπρο, η οποία μάλιστα σήμερα προσέφερε στον Δήμαρχο της πόλης επιταγή 30 χιλιάδων ευρώ για να συμβάλλει στη δημιουργία τού «Πάρκου της Κίνας».

Η Πρεσβεία  της φιλικής χώρας θα προμηθεύσει επίσης τον εξοπλισμό του πάρκου  με κατασκευές που έχουν ήδη μεταφερθεί από την Κίνα για τον σκοπό αυτό, συνολικού κόστους 20.000 ευρώ περίπου, ενώ η υπόλοιπη δαπάνη θα καλυφθεί από τον Δήμο Πάφου.

 



Το πάρκο, με συνολικό προϋπολογισμό 100.000 ευρώ περίπου, θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, σε τμήμα των οικοπέδων «Αχμέτ Ρασίντ» όπου λειτουργεί και το πάρκο ΟΠΑΠ.

Η  δημιουργία του «Πάρκου της Κίνας» στην Πάφο εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που διατηρεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμου Πάφου με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο και στοχεύει  να αποτελέσει ένα χώρο ψυχαγωγίας και ξεκούρασης για τις οικογένειας των Κινέζων υπηκόων που διαμένουν στην επαρχία μας σε ένα περιβάλλον οικείο και ασφαλές,  αλλά και ένα όμορφο και ευχάριστο πάρκο για τους ντόπιους κατοίκους της πόλης,

 



 

Ο  διαγωνισμός για την δημιουργία του πάρκου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν σε διάστημα 3 μηνών.

Ως εδώ όλα καλά, μόνο που το Δελτίου Τύπου συνοδευόταν και από ενδεικτικές φωτογραφίες από το πώς θα μοιάζει το Πάρκο της Κίνας στην Πάφο και εκεί που τις κοιτάζαμε, εντοπίσαμε κάτι περίεργο, που ελπίζουμε να μείνει μόνο στις μακέτες. Ένα κατά τα άλλα συμπαθέστατο panda, να περιφέρεται ανέμελα στο χώρο πρασίνου του πάρκου.





 

Επειδή είναι ζώο κατατεθέν της χώρα, ας ελπίσουμε ότι οι σχεδιαστές το έκαναν για δώσουν έμφαση στο προφίλ του πάρκου και μόνο γι’ αυτό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ