Ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Έρικ Κίτας δεν είναι πλέον ερασιτέχνης

Το γνωστό kitasweather, εφεξής δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

 


Article featured image
Article featured image

Εμφανίστηκε στη ζωή μας πριν μερικά χρόνια και σε μικρό χρονικό διάστημα, με τις αξιόπιστες προβλέψεις τους, κατάφερε όχι μόνο να γίνει γνωστός σε παγκύπρια εμβέλεια, αλλά να γίνει και απαραίτητο εργαλείο πρόγνωσης καιρού, για όσους ενδιαφέρονταν να μάθουν κάτι περισσότερο από μία απλή πρόβλεψη.

Η δημοτικότητά του, όπως επίσης και η ανάγκη του κόσμου να μαθαίνει σωστές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό, με γλώσσα που καταλαβαίνει, οδήγησαν τον Έρικ Κίτα, δημιουργό του kitasweather, στην απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα πιο κάτω, αποκτώντας δίπλωμα weather forecaster από τις ΗΠΑ, κάτι που πλέον τον καθιστά επαγγελματία μετεωρολόγο.

Έπειτα από 16 μήνες φουλ φοίτησης, το kitasweather θεωρείται η πρώτη επαγγελματική ιδιωτική εταιρεία πρόγνωσης καιρού στην Κύπρο, και αυτό αλλάζει πολλά.

«Πλέον η ευθύνη είναι μεγαλύτερη και η πρόκληση για πιο έγκυρες και τεκμηριωμένες προβλέψεις, ακόμη πιο μεγάλη. Ωστόσο δεν με τρομάζει κάτι. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα», σημειώνει ο Έρικ Κίτας στη CITY.

«Τώρα ως Certified Weather Forecaster, αυξάνεται πλέον η ευθύνη και σίγουρα αυξάνονται και οι απαιτήσεις του κόσμου. Σε βάθος χρόνου θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι προγνώσεις μας, θα είναι πιο τεκμηριωμένες και φυσικά ακόμη πιο κατανοητές.

 





ΑΡΘΡΟ: Ο Κύπριος weather man με τους χιλιάδες followers







Όπως αναφέρει ο Έρικ Κίτας, εκτός από τον ίδιο που ήταν ερασιτέχνης μετεωρολόγος, όλοι οι υπόλοιποι συμφοιτητές του ήταν επαγγελματίες μετεωρολόγοι και δημοσιογράφοι καιρού οι οποίοι ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στον τομέα. «Στη σχολή μου υπήρχαν μέχρι και κυνηγοί καταιγίδων, αφού στην Αμερική τέτοια ακραία φαινόμενα είναι πολύ συχνά».

Όσο για το τι θα αλλάξει απ’ εδώ και πέρα με το kitasweather «Θα γίνουν σταδιακές, αλλά σημαντικές αλλαγές στη σελίδα kitasweather. Πέραν των γνώσεων που απέκτησα, οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά στο αποτέλεσμα των προγνώσεων, θα προστεθούν στις προγνώσεις και η Αμμόχωστος που δεν υπήρχε έως σήμερα. Ενώ παράλληλα θα φροντίσουμε να βγάζουμε συχνότερα χάρτες – πρόγνωσης, και το πιο μεγάλο βήμα νομίζω θα είναι η δημιουργία application.

Πριν ολοκληρώσουμε τη συζήτησή μας, ο Έρικ Κίτας θυμάται και ένα αστείο περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή. «Ο καθηγητής μάς είχε ζητήσει να στείλουμε υλικό από ακραία φαινόμενα που συμβαίνουν στις περιοχές μας. Όλοι έστελναν καταιγίδες, τυφώνες, κυκλώνες, εγώ από Κύπρο δεν είχα κάτι να στείλω, μέχρι που μια μέρα έκανε σκόνη και αποφάσισα να στείλω αυτό. Μπορώ να σας πω ότι για μέρες με ρωτούσαν όλοι πληροφορίες για το φαινόμενο, αφού γι’ αυτούς εκεί είναι κάτι σπάνιο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ