Ποιοι και γιατί «πάρκαραν» παιδικά καροτσάκια στα πεζοδρόμια της παλιάς πόλης

Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η κακή συνήθεια που έχουμε στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Όσο επιεικής και αν προσπαθήσεις να είσαι με κάποιες καταστάσεις που είναι «συνηθισμένες» στην Κύπρο, μερικά πράγματα ξεπερνούν κάθε όριο, φαντασία και υπομονή.

Το να εξακολουθείς να παρκάρεις, για παράδειγμα, σε πεζοδρόμια επειδή βαριέσαι να πας στο χώρο στάθμευσης λίγα μέτρα πιο κάτω, δεν είναι θέμα ευκολίας, είναι θέμα αμαπαλατοσίνης, καθώς εκτός του ότι δημιουργείς πρόβλημα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα, εμποδίζεις, και αυτό είναι το βασικότερο, τη διέλευση πεζών, παιδικών καροτσιών και ατόμων με αναπηρίες, από ένα σημείο που δημιουργήθηκε στην ουσία γι’ αυτούς.

Και επειδή όλα τα πιο πάνω τα ξέρεις, τα έχεις ακούσει χιλιάδες φορές αλλά εξακολουθείς να παίζεις «πελλόν», μια ομάδα ακτιβιστών προχώρησε σε μια πιο δραστική ενέργεια μπας και καταλάβουν κάποιοι τι δεν πρέπει να κάνουν.

Με παιδικά καροτσάκια και αναπηρικά αμαξίδια, πάρκαραν πάνω σε πεζοδρόμια στο κέντρο της Λευκωσίας εμποδίζοντας από τη μία αυτοκίνητα να παρκάρουν πάνω σε αυτά ενώ παράλληλα με χειρόγραφες επιγραφές έστειλαν το μήνυμά τους για όσους εξακολουθούν να σταθμεύουν πάνω σε πεζοδρόμια.

«Η παρέμβαση έγινε από μία ομάδα πολιτών που αγωνίζεται για μία πόλη με περισσότερους δημόσιους χώρους, πλατείες με παγκάκια και όχι τραπεζάκια των επιχειρήσεων και φυσικά προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες», αναφέρει στη CITY μέλος της ομάδας.

 

 people sitting and outdoor

 bicycle and outdoor

 one or more people and outdoor


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ