Αυτή η συναυλία θα μας βάλει για τα καλά σε κλίμα Χριστουγέννων

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Γιορτινό αέρα θα έχει η επόμενη συναυλία της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου. Μετά την φθινοπωρινή της συναυλία, τον περασμένο Οκτώβριο, η ορχήστρα θα επιστρέψει επί σκηνής, για τη χριστουγεννιάτική της συναυλία την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 20:30, στο θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.

Την ίδια σκηνή θα μοιραστούν για ακόμη μια φορά, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της ορχήστρας Nihat Agdac και Νάταλη Νεοφύτου και 22 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επαγγελματίες μουσικοί. Στόχος τους να προσφέρουν ένα μοναδικό μουσικό θέαμα στο κοινό, με το ρεπερτόριο να περιλαμβάνει κομμάτια όπως Sinfonia Concertante για βιολί, βιόλα και ορχήστρα του Wolfgang Amadeus Mozart, και  το «Farewell»  Symphony του Joseph Haydn.

Ιδιαίτερα τιμητική είναι η παρουσία των δύο σολίστ Marlene Ito και Martin von der Nahmer, μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, οι οποίοι θα εμφανιστούν επίσης επί σκηνής.

Η ορχήστρα δεν θα έχει μαέστρο, γεγονός που επιτρέπει στους μουσικούς να δουλέψουν όσο πιο στενά γίνεται μεταξύ τους με στόχο το γενικό καλό του συνόλου, της μουσικής και της συνεργασίας τους.

Μπαίνοντας για τα καλά σε γιορτινό κλίμα, στόχος της συναυλίας είναι να περάσει, για ακόμη μια φορά, το μήνυμα πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης. Μέσω της μουσικής και του πολιτισμού, τα μέλη της ορχήστρας συνεχίζουν να προάγουν την ειρήνη στην Κύπρο.

Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται προς 10 ευρώ, στο Θέατρο Παλλάς και κρατήσεις μπορούν να γίνουν στα τηλέφωνα 97-804219 και στο 22410181 (Θέατρο Παλλάς).



Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης είναι το ΡΙΚ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ