Γιορτή, μουσική και θάλασσα

Article featured image
Article featured image

Στις 21 Ιουνίου 1982, με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Jack Lang, διοργανώνεται για πρώτη φορά επίσημα η Γιορτή της Μουσικής και εκατοντάδες μουσικοί βγαίνουν στους δρόμους για να μοιραστούν με το κοινό όμορφες μελωδίες, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και την έναρξη του καλοκαιριού.

Τριάντα δύο χρόνια μετά, η ημέρα αυτή εξακολουθεί να γιορτάζεται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει ως στόχο τη συνάντηση, τη δημιουργία και την επικοινωνία των ανθρώπων μέσω της μουσικής.

Mέσα σε αυτό το πνεύμα, η Alliance Française Λεμεσού σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουνίου και για 8η συνεχή χρονιά, τη Γιορτή της Μουσικής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ακούσματα από διαφορετικά είδη μουσικής σε μια υπαίθρια και δωρεάν εκδήλωση.

Η Γιορτή φέτος θα πραγματοποιηθεί στον Μόλο. Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Παρασκευή το βράδυ στις 8 με τη συμμετοχή ενός συγκροτήματος από τη Γαλλία, τους Peter Alexander Band ( country-folk music).

Οι συναυλίες του Σαββάτου θα αρχίσουν στις 4 το απόγευμα και θα συνεχιστούν μέχρι τις 23.30 το βράδυ (8 συγκροτήματα συνολικά έχουν συμφωνήσει να παίξουν στο φεστιβάλ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Alliance Française, «στόχος μας δεν είναι απλά να καταστήσουμε γνωστή τη γαλλική αυτή γιορτή στην Κύπρο. Στόχος μας είναι επίσης η προώθηση των αξιόλογων αυτών Κυπρίων μουσικών που με τόσο ταλέντο και κέφι συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή του τόπου και ομορφαίνουν την πρώτη βραδιά του καλοκαιριού με τις δικές τους μοναδικές μελωδίες».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ