Όλοι μιλάνε για τη σπουδαία παραγωγή του βιντεοκλίπ για το «Astral Body»

Όταν το βίντεο ενός Κύπριου καλλιτέχνη έχει την υπογραφή του Filep Motwary (σκηνοθεσία, παραγωγή) και έχει κάνει ήδη πρεμιέρα στο αμερικάνικο site Earmilk, τότε σίγουρα οι προβλέψεις για την επιτυχία τόσο του κομματιού αλλά και του δίσκου που έπεται, σε κυκλοφορία μάλιστα της Inner Ear, είναι ευοίωνες!

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Filep Motwary

 

Το «Astral Body» που κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη Παρασκευή (14 Δεκεμβρίου) είναι το δεύτερο τραγούδι από το δίσκο «Beaming Light» του Freedom Candlemaker που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Freedom Candlemaker είναι το νέο solo project του Λευτέρη Μουμτζή (μετάφραση του ονόματός του στα αγγλικά) και ο δίσκος «Beaming Light» σηματοδοτεί μια καινούρια εποχή για τον Ελληνοκύπριο τραγουδοποιό και μια καινούρια προσέγγιση στον ήχο του. Ηχογραφήθηκε κυρίως στην Αθήνα, και εν μέρει στην Κύπρο και είναι παραγωγή του Αθηναίου παραγωγού Άλεξ Μπόλπαση.

Για το video του «Astral Body» καθώς και για το artwork και όλο το εικαστικό υλικό που συνοδεύει το album, o Freedom Candlemaker έχει συνεργαστεί με τον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο και συγγραφέα Filep Mortwary.

Το video έκανε ήδη πρεμιέρα στο αμερικάνικο site Earmilk.

 

 

Βιογραφικό

Freedom Candlemaker είναι η ακριβής αγγλική μετάφραση του ονόματος του Ελληνοκύπριου τραγουδοποιού και παραγωγού Λευτέρη Μουμτζή. Πέρα από τις κυκλοφορίες του σαν J.Kriste, Master of Disguise και τις διάφορες συνεργασίες είναι και ο ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας Louvana Records και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φέγγαρος.

Το μουσικό του ταξίδι ξεκίνησε στην ηλικία των έξι ετών όταν άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Στα δεκατέσσερα ξεκίνησε μαθήματα σαξόφωνου και λίγο αργότερα άρχισε να παίζει στο ροκ συγκρότημα της αδελφής του πρώτα πιάνο και αργότερα ως τραγουδιστής. Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας του δίδαξε τον εαυτό του να παίζει κιθάρα, μπάσο και τύμπανα και αποφάσισε ότι η μουσική ήταν το μέλλον του.

Σπούδασε αρχικά στη Βοστώνη και στη συνέχεια στο Μπέρμινχαμ και έζησε για αρκετά χρόνια στο Λονδίνο όπου δημιούργησε μπάντες όπως οι Masters of Disguise και οι Trio Tekke (με τους οποίους συνεχίζει μέχρι σήμερα) και διοργάνωσε ανεξάρτητα μουσικά δρώμενα κυρίως στο Νότιο Λονδίνο. Με την επιστροφή του στην Κύπρο ίδρυσε την Louvana Records με τον Αντρέα Τραχωνίτη. Είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος Σωτήρες.

Το πρώτο του album με το όνομα Freedom Candlemaker θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2019 από την Inner Ear.

 

Πιο κάτω όλοι οι συντελεστές του βιντεοκλίπ:

Directed & Produced by Filep Motwary

Cinematography: Andreas Dimitriou

Cast: Alexia Christodoulou, Anastasia Grusha, Chris Michail, Danae Alphas, Elena Arabova, Elena Vasiliou, Gabriel Georgiou, Julia Mur, Katerina Ttakka , Valerie Stavrou

Fashion, Art Direction, Casting: Filep Motwary

Camera & Editing: Andreas Dimitriou

Make Up Artists: Elena Tsangaridou & Efi Christodoulou

Fashion Assistant: Joanna Economou-Lisiecka

Assistant Camera: Marios Kleanthous

Production Assistant: Christina Savvidou

Runner: Thalia Tsiatini

Backstage Photography: Orestis Kalvaris

Driver: Savvas Vanezis

 

Special thanks

CyBC Pantelitsa Lambrinou & Chryso Loizou

Nicos and his horses

 

Music, lyrics: Lefteris Moumtzis


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ